Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
MTB tävlingsnyheter

Ida fyra på MTB-VM!

Ida Jansson blev idag fyra i juniorklassen på MTB-VM. Foto: SCF
Ida Jansson blev idag fyra i juniorklassen på MTB-VM. Foto: SCF

Ida Jansson gjorde en imponerande prestation idag på VM i mountainbike och blev fyra på det individuella XCO-loppet i konkurrens med 45 damjuniorer. Vann gjorde italienskan Martina Berta före Evie Richards (GB) och Nicole Koller från Schweiz.

Ida kom tidigare i år trea på EM i Apalgo, Italien och satsade självklart på pallen i Andorra, men banan och konkurrensen var hård och det blev stora tidsavstånd bland de främsta.

“Just nu är det blandade känslor, men om en stund kommer jag vara nöjd”, var Idas kommentar direkt när hon kom i mål.

Enligt förbundskapten, Anders Ljungberg, fanns det ingenting hon kunde göra bättre i dagens lopp. “Hon gjorde allting rätt” säger Anders.

Annons

Det är Idas allra första VM och snart är det dags för nästa världsmästerskap då Ida är uttagen att köra landsvägs-VM i Richmond i USA. Den 21 september kör Ida tempolopp och den 25 september går linjeloppet.

Den enda svenska herrjunioren som deltog i dagens tävlingar var Joel Burman som slutade på en 29:e plats i det 89 man starka startfältet.

Alla resultat hittar du här.

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Kedjehopp inledde de svenska VM-tävlingarna
Close