Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
Tävlingsnytt landsväg

Ida 10 på VM-linjen

Ida Jansson gjorde en kanonfin insats och spurtade in på en fin 10 plats när juniortjejernas linjelopp avgjordes under fredagen.

“Det känns jättebra, jag gjorde vad jag kunde och jag försökte visa intresse för att jaga ikapp gruppen som kom loss, gjorde mitt bästa i backarna, men sen kunde jag inte göra mer än att vara kall och hoppas på att teamen ville köra, vilket inte så många ville tyvärr, så vi kom inte ikapp men vi var nära. Men jag är nöjd ändå”, säger Ida när hon kom i mål.

Ida Jansson slutade på en 10:e plats på VM-linjetloppet för damjuniorer.
Ida Jansson slutade på en 10:e plats på VM-linjetloppet för damjuniorer.

Amerikanskan Chloe Dygert hade ryckt åt sig en lucka och rullade in som en säker segrare och tog därmed sin andra VM-titel det här mästerskapet efter att hon även vunnit tempot tidigare i veckan. 1.23 minuter senare kör hennes landsmaninnan Emma White in och är i sin tur 5 sekunder före polskan Agnieszka Skalniak.

Annons

Därefter följde en klunga på 18 cyklister som noterades för +1.41 efter Dygert. I denna klunga fanns alltså Ida med som sjunde tjej och blev totalt 10 i loppet. En mycket fin prestation och vi hoppas kunna återkomma med lite mer information om loppet och hur det kändes för Ida senare.

De övriga svenskorna i loppet var Selma Svarf som slutade på en 67:e plats (+17.14), samt Frida Knutsson som länge satt bra med i klungan när en framhjulseker gick av och hon tvingades bryta tävlingen.

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Vitryskt i topp när herrarna körde tempo

Close