Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

Husqvarna återuppstår som cykelvarumärke

Husqvarna Group berättar via ett pressmeddelande att de återuppstår som cykelmärke, efter att ha legat i vila i hela 50 år. Man har ingått ett partnerskap med de tyska eMTB-ikonerna Susanne och Felix Puello (som bland annat startade Haibike) och deras bolag Pexco för att nylansera det klassiska cykelvarumärket Husqvarna, men den här gången istället som elcyklar. Partnerskapet öppnar även upp för ett samarbete i vidare mening kring innovation, elektrifiering och hållbarhet, eftersom många av Husqvarnas övriga produkter är eldrivna numera.

a375ca6496127df3_org

”Vi ser stor potential i partnerskapet med Pexco kring elcyklar. Förutom att Husqvarna är tillbaka som ett drivande varumärke inom kategorin har Husqvarna Group även möjlighet att ta del av nya innovationer från en marknadsledare inom det expansiva elcykelsegmentet. Husqvarna Group satsar stort på elektrifiering, inte minst för urban miljö och samarbetet med Pexco öppnar därmed upp för många intressanta synergier mellan våra företag. Vi verkar ju båda i sammanhang där vikt och prestanda i krävande miljöer står i fokus”, säger Kai Wärn, VD och koncernchef för Husqvarna Group.

För Susanne Puello, VD och grundare av Pexco var valet av Husqvarnavarumärket och Husqvarna Group som partner för elcyklar självklart.

Annons

”Att få chansen att nylansera Husqvarna som cykelvarumärke är en fantastisk möjlighet. Inte bara för mig personligen utan även för min familj och hela Pexco-teamet. Husqvarnavarumärket är starkt och välkänt världen över för att under sin långa historia framgångsrikt brutit ny mark inom så många områden. Nu ska vi visa att det är möjligt även i e-mobility-världen. Med vår samlade kompetens, långa erfarenhet och tillsammans med vårt globala nätverk satsar vi nu för fullt på att sprida entusiasmen vi känner för våra nya Husqvarna elcyklar världen över”.

Partnerskapet med Pexco är en varumärkeslicens som ger bolaget rättigheter att designa, utveckla och distribuera elcyklar under varumärket Husqvarna Bicycles. Sammanlagt lanseras 35 elcykelmodeller som vänder sig till såväl stadspendlaren som mountainbike entusiasten. Husqvarna Bicycles går redan nu att köpa i Tyskland och Österrike och en lansering i Sverige förväntas ske senare under 2018.

 

Tags : Huskvarna

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
INTERVJU – MATTHIAS WENGELIN

Close