Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Övrigt

Hopfällbar hjälm från Carrera

Carrera FoldableMed inspiration från gamla tiders hjälmar, som var gjorda av läder, har den nya hopfällbara hjälmen från Carrera förändrat hur många pendlingscyklister på kontinenten idag ser på skydd av huvudet när de cyklar.

Hemligheten med Carreras hjälm är inte bara att den går att trycka ihop och blir då cirka 20 procent smalare, de olika sektionerna hålls samman av elastiska band som gör att hjälmens passform på huvudet blir helt perfekt, nästa på samma sätt som en toppluva. Traditionella hjälmar kräver nästan alltid att du behöver spänna reglage, eller flytta runt olika typer av skumgummi för att få en bra passform, men Carrera Foldable sitter perfekt på huvudet redan från början.

carrera-foldable-helmet

Hjälmen består av flera längsgående sektioner som hålls samman av elastiska band. När du inte använder hjälmen trycker du ihop sektionerna som också kan hållas ihop med det medföljande bandet, som också har en liten karbinhake så att du kan hänga upp din hjälm till exempel under sadeln eller i en livremshake i dina byxor. När du cyklar kan du använda samma rem runt ditt byxben för att förhindra att det fladdarar in i kedjan.

Carrera Foldable

Annons

När hjälmen är ihopfälld går den betydligt lättare att packa ner i till exempel din väska. De längsgående sektionerna som, när du har hjälmen på huvudet, separeras av drygt centimeterbreda springor borgar för en mycket god ventilation medan du cyklar, även under de varmaste sommardagarna.
När det gäller säkerheten så uppfyller hjälmen alla säkerhetsaspekter som krävs, det vill säga den lever upp till EN 1078 kraven, som är ett måste för alla cykelhjälmar. Så säkerhetsmässigt är den inte sämre än de flesta andra hjälmar på marknaden.

 

Hjälmen finns ute i butik redan idag och kostar runt 800 kronor. Som synes på bilderna finns den i flera olika färger för att passa din stil på bästa sätt.

Carrera Foldable

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Ät mer frukt och grönt

Close