Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
Tävlingsnytt landsväg

Herrarnas linjelopp är avgjort

Förra årets tempomästare, åkstarke Alexander Gingsjö från Skara CK och Team Tre Berg-Bianchi tog lite överraskande SM-guldet i dagens linjelopp för herreliten. Richard Larsén (Argon 18 Scandinavia/Åhus CK) tog silvret och Tobias Ludvigsson (Giant Alpecin/Jönköpings CK) brons. Trion var dominerande i den senare delen av loppet, men Alexander Gingsjö visade på en stark åkning genom hela loppet och blev en värdig vinnare.

SM landsväg har haft hektiska dagar allt sedan midsommar. Jonas Ljungblad, Svenska Cykelförbundets sportchef, summerar mästerskapet:

“Sollerön har bjudit på jättefina tävlingar och med många spännande lopp som idag toppades av Idas (Jansson, vinnare i damjuniorklassen, red:s anm.) och Alexanders prestationer. Arrangörsföreningen, Sollerö IF, har lagt ner ett hårt arbete på att få ihop alla tävlingar och dessutom visat på att det går att beställa sommarväder”, säger Jonas.

Annons

Men mästerskapen är inte slut med detta. Nästa helg är det dags igen för landsvägscyklisternas elit att göra upp om nya mästerskapsmedaljer. Den 3 juli genomförs SM i kortdistans i Sundsvall som en del av SM-veckan. Samma helg, den 4 juli, invigs en ny BMX-bana i Uppsala i samband med svenska mästerskapen i BMX Racing.

Den 3-5 juli är det mästerskap för landsvägsveteranerna innan SM i mountainbike XCO och XCE (cross country och sprint) går av stapeln på Smålandsfjället Isaberg den 16-19 juli. Den nya MTB-banan är en riktig utmaning med 4,7 km och 200 höjdmeter.

Alexander Gingsjö kunde ohotat sträcka armarna i skyn. Foto: SCF
Alexander Gingsjö kunde ohotat sträcka armarna i skyn. Foto: SCF
Anton Persson
En maskin-teknologi-studerande, före detta orienterare som dagdrömmer om såväl singletracks som småvägar. Trots relativt få år i cykelvärlden har han inga problem att tycka till om vare sig strumplängd, styrlinda eller sadelväskor. Spenderar onyttigt mycket tid på Strava och har fler cyklar i vardagsrummet än vad flickvännen anser är försvarbart. Gillar du fikarundor och cykelkepsar har du hittat rätt!

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Rafflande SM-lopp på Sollerön
Close