Herrarnas linjelopp är avgjort

Förra årets tempomästare, åkstarke Alexander Gingsjö från Skara CK och Team Tre Berg-Bianchi tog lite överraskande SM-guldet i dagens linjelopp för herreliten. Richard Larsén (Argon 18 Scandinavia/Åhus CK) tog silvret och Tobias Ludvigsson (Giant Alpecin/Jönköpings CK) brons. Trion var dominerande i den senare delen av loppet, men Alexander Gingsjö visade på en stark åkning genom hela loppet och blev en värdig vinnare.

SM landsväg har haft hektiska dagar allt sedan midsommar. Jonas Ljungblad, Svenska Cykelförbundets sportchef, summerar mästerskapet:

“Sollerön har bjudit på jättefina tävlingar och med många spännande lopp som idag toppades av Idas (Jansson, vinnare i damjuniorklassen, red:s anm.) och Alexanders prestationer. Arrangörsföreningen, Sollerö IF, har lagt ner ett hårt arbete på att få ihop alla tävlingar och dessutom visat på att det går att beställa sommarväder”, säger Jonas.

Men mästerskapen är inte slut med detta. Nästa helg är det dags igen för landsvägscyklisternas elit att göra upp om nya mästerskapsmedaljer. Den 3 juli genomförs SM i kortdistans i Sundsvall som en del av SM-veckan. Samma helg, den 4 juli, invigs en ny BMX-bana i Uppsala i samband med svenska mästerskapen i BMX Racing.

Den 3-5 juli är det mästerskap för landsvägsveteranerna innan SM i mountainbike XCO och XCE (cross country och sprint) går av stapeln på Smålandsfjället Isaberg den 16-19 juli. Den nya MTB-banan är en riktig utmaning med 4,7 km och 200 höjdmeter.

Alexander Gingsjö kunde ohotat sträcka armarna i skyn. Foto: SCF
Alexander Gingsjö kunde ohotat sträcka armarna i skyn. Foto: SCF

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.