Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

Hemmavasan ger chans att vinna elbil, och eliten gör upp mellan Sälen och Mora

Återigen sätter pandemin stopp för Vasaloppets ordinarie sommarvecka. Men deltagarna kan ändå gå i mål med sin cykel- och löpträning – i Hemmavasan. Fjolårssuccén är tillbaka, nu uppgraderad med fina priser, bland annat en sprillans ny Volvo.
– Vi vet att många har tränat extra mycket det senaste året, så det känns fint att kunna erbjuda en säker och flexibel lösning. Samtidigt är vi glada över att eliten ändå i år kan göra upp i Cykelvasan 90, Ultravasan 90 och Ultravasan 45 på plats i Vasaloppsarenan, säger Johan Eriksson, Vasaloppets vd.

Foto: Vasaloppet

Under perioden 3 juli–22 augusti kan Hemmavasan genomföras när som helst och var som helst, överallt i världen, till exempel i hemmaskogarna eller på semesterorten.

Att göra Hemmavasan i Vasaloppsarenan är också möjligt eftersom arenan är öppen för vandring och motion under hela sommaren. Däremot har Vasaloppet inget arrangemang på plats och kommer inte heller att erbjuda någon service.
– Eftersom myndigheterna inte har en exakt tidplan för när restriktionerna kan lätta har vi valt att satsa på Hemmavasan. Våra deltagare kan därmed vara säkra på att gå i mål och är fria att välja plats, datum och sällskap, säger Johan Eriksson som tror att Hemmavasan i år kan locka nya grupper, till exempel familjer som semestrar i fjällen.

– Många har bokat in en aktiv sommarsemester och för dem är Hemmavasan ett klockrent koncept med gratisstart för barn upp till 16 år och massor av valmöjligheter för både cykling och löpning, till exempel distanser från 10 till 90 km.

Tack vare Vasaloppets samarbetspartners är den andra upplagan av Hemmavasan uppgraderad med fina vinster, till exempel en extrautrustad Volvo XC40 Recharge, Volvos första eldrivna SUV. Alla över 16 år som går i mål i Hemmavasan 2021 har chans att vinna, distans och resultat har ingen betydelse.

Eliten tävlar på plats
Utifrån gällande restriktioner kommer tre av de ordinarie loppen att kunna genomföras på plats i Vasaloppsarenan i augusti. Det handlar om elitversionerna av Cykelvasan 90, Ultravasan 90 och Ultravasan 45.

Annons

Bara cyklister med elitlicens får starta i Cykelvasan 90 och i ultraloppen kommer uttagningen av löpare att göras i samarbete med Svenska friidrottsförbundet.

Nytt för i år är att Cykelvasan 90 avgörs på en vardagskväll, torsdag 19 augusti.
– På så vis kan fler följa vår direktsändning på Vasaloppet.TV, samtidigt som vi undviker att stänga arenan för motionärer och vandrare under en helgdag, berättar Tommy Höglund, Vasaloppets sportchef.

Elitloppen Ultravasan 90 och Ultravasan 45 avgörs söndag 22 augusti. Samma dag avslutas hela Hemmavasan-perioden med en direktsändning på Vasaloppet.TV som bjuder på höjdpunkter från de tre elitloppen, vinnarintervjuer och reportage. Det är också här det avgörs vem som vinner bilen.

Vd Johan Eriksson konstaterar att Vasaloppet i alla tider har varit en motor för motion och folkhälsa.
– Och det fortsätter vi att vara, pandemi eller inte. Nu hoppas vi att många vill hålla i träningen, vara aktiva i sommar och genomföra Hemmavasan tillsammans med oss

Anmälan till Hemmavasan 2021 öppnar på vasaloppet.se tisdag 1 juni kl. 09.00.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Uppsala är bästa cykelfrämjarkommun för fjärde året i rad

Close