Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
Tävlingsnytt landsväg

Hammarö Tredagars byter namn och flyttar

Här om dagen kunde vi berätta att ett av våra mest klassiska och omtyckta landsvägstävlingar, Solleröloppet riskerar att läggas ner, och nu kommer ännu en omtyckt tävling med en hel del förändringar. Den här gången är det Hammarö Tredagars som överger just Hammarö utanför Karlstad och flyttar knappa 10 mil norrut till Sunne.

”Det beror dels på att trafiksituationen på Hammarö inte längre är optimal för cykeltävlingar, men också på det fantastiska bemötande som vi fått i Sunne”, berättar tävlingsledaren Krister Lergård för Nya Wermlands Tidningar. Eftersom tävlingen inte längre kommer att avgöras på Hammarö byter man också ut det välkända namnet och från och med i år kommer tävlingen heta ”Fryksdalens tredagars”.

Upplägget kommer dock att vara detsamma. Tävlingen avgörs den sista helgen i april med en prolog på fredagseftermiddagen uppför Tossebergsklätten. Lördag förmiddag bjuder på tempolopp innan en kort återhämtning inför lördagskvällens GP-tävlingar. Tävlingarna avslutas med linjeloppet över cirka 140 km som kommer gå på en trevarvsbana.

Anledningen till flytten är alltså framför allt trafiksituationen på Hammarö, där det byggt flera nya fartgupp och smalnat av vägen för att sänka hastigheten. Ideliga avsmalningar av vägen, men refuger och liknande är som bekant inte optimalt på en cykeltävlingsbanan. Dessutom anser man att vägarna är trevligare och mer kuperade uppe runt Sunne och att förutsättningarna för en rättvis och jämn spurt också är optimala.

Den andra anledningen till flytten är det varma mottagande som arrangörsklubben Skoghalls CK fick när de arrangerade veteran SM förra året. ”Vi blev så fantastiskt bra mottagna. Här är ingenting omöjligt. De är aldrig några problem, vare sig hos kommun eller bland invånarna”, berättar Krister. Det finns nog mer än en lopparrangör som önskar att de hade fått samma bemötande och förståelse som det Sunne verkar bjuda på.

Annons

Krister fortsätter: ” Det märks tydligt att Sunneborna är vana vid att ha större arrangemang på orten. Folk blir inte irriterade, utan stannar bara till och frågar vad som är på gång. Inställningen är annorlunda, och det gillar vi”.

Fritidschefen på Sunne kommun, Henrik Rundqvist är självklart glad över att man valt att flytta loppet till Sunne och säger: ”Det är jättekul att Skoghall väljer att förlägga tävlingarna hit. Det drar folk till Sunne. Så vi kommer att hjälpa till, så mycket vi bara kan.”

 

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Simmar du snett?

Close