GUUULD!

MTB 6 Maj 2016

Första individuella tävlingsdagen på EuroMTB innebar XCE (sprint), och svenskarna visade direkt att de var att räkna med. Snabbast i kvalet var Johan Widén, Emil Linde var tvåa, Martin Setterberg fyra och Matthias Wengelin femma. Bland damerna var Linn Gustafzzon enda svenska, och placerade sig som nia i kvalet.

Kvalvinnaren Widén fick tyvärr problem med sin kedja på startsträckan i åttondelsfinalen och fick därmed se sig utslagen. Alla övriga svenskar gick dock vidare till semifinal. Där tog det dock stopp för Wengelin och Gustafzzon som slutade på placering sex respektive sju efter B-finalen. Formen är med andra ord god vilket lovar gott inför resten av mästerskapet.

Final-heatet blev sedan mycket spännande med både Martin Setterberg och Emil Linde representerade. Eftersom det är fyra stycken som kör varje heat var minst en medalj säkrad, men de svenska herrarna nöjde sig inte med det. In på upploppet låg Emil på hjul på regerande världsmästaren Daniel Federspiel från österrike, men var helt orädd, vek ut och lyckades med en tiondels marginal ta sig förbi österrikaren över mållinjen. Emil tog alltså guldet och hemmasonen Martin knep bronset strax bakom!

“Det var bekvämt här på hemmaplan, sen var det skönt att få allt stöd”, sa Martin Setterberg till speakern Roberto Vacchi efter loppet.

“Jag har inga ord för detta… Magisk. Jag är tårögd”, kommenterade förbundskaptenen Anders Ljungberg.

Emil Linde direkt efter målgång. Foto: Jesper Andersson
Emil Linde direkt efter målgång. Foto: Jesper Andersson
Emil Linde under gårdagens stafett. Foto: Valentin Baat
Emil Linde under gårdagens stafett. Foto: Valentin Baat/Svenska Cykelförbundet
Martin Setterberg redo för start. Foto: Valentin Baat
Martin Setterberg redo för start. Foto: Valentin Baat/Svenska Cykelförbundet

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.