Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
Landsväg

Gustav tog fjärde raka tempoguldet

 

SM Åstorp
Gustav Larsson, Foto: SM Arrangören

Gustav Larsson visade alla siare som trott att det var dags för ett generationsskifte på tempo att de får vänta minst ett år till. Sist startande Larsson var redan vid mellantiden över en minut snabbare än Tobias Ludvigsson som startade två minuter före Larsson i det seedade startfältet som gick ut sist.

Tidigare under eftermiddagen hade Thomas Löfkvist kört riktigt starkt och gick tidigt i mål på 55.35. En ledning som stod sig länge. De tre sist startande Alexander Wetterhall, Tobias Ludvigsson och Gustav Larsson var de cyklister som på förhand såg ut att kunna straffa ”Gotlands” tid. Men ganska snart stod det klart att Wetterhall inte skulle klara det, och vid mellantiden var det riktigt jämnt mellan Ludvigsson och Löfkvist. Ludvigsson orkade dock hålla i hela vägen hem och petade ner Löfkvist från tronen med 5,3 sekunder. Men då syntes redan Gustav Larsson, som alltså startat två minuter senare på upploppet. Gemlacyklisten som vunnit SM i tempo 2010, 2011 och 2012 visade att han inte är för gammal för att köra tempo ännu och kunde passera mållinjen på finfina 53.39. Nästan två minuter snabbare än Ludvigssons 55.30. En mycket imponerande körning av Gustav.

Annons

Lagtävlingen vanns av Falköpings CK, följt av CK C4 och FK Trampen.

Topp 5 – Herrar Tempo

  1. Gustav Larsson, Skogshalls CK – Hammarö, 53.39
  2. Tobias Ludvigsson, Jönköpings CK, 55.30
  3. Tomas Löfkvist, JHWC Cykelklubb, 55.35
  4. Joakim Åleheim, Falköpings CK, 56.32
  5. Alexander Wetterhall, Skara CK, 56.38

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Alice Andersson tog sista chansen i jämt tempolopp

Close