Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Tävlingsnytt landsväg

Gustav Larsson satsar på timrekordet

Gustav Larsson kan bli nästa svenska världsrekordhållare Foto: Jahn Ekman/SFF
Gustav Larsson kan bli nästa svenska världsrekordhållare
Foto: Jahn Ekman/SFF

Nu på lördag kan vi få en ny svensk världsrekordhållare. Tempospecialisten Gustav Larsson tänker då utmana timrekordet. Alltså att cyklar längre än någon annan under en timme. Sedan UCI lättade på reglerna har ett flertal nya rekord på timmen slagits och regerande rekordhållare är Rohan Dennis som han cykla 52,491 km.

Platsen för Larssons rekordförsök blir på velodromen i Manchester.

Att Larsson kommer att bli ny svensk rekordhållare är mycket troligt, då det gamla rekordet är från 1996 då Pär Edgren cyklade 45,335 km på samma velodrom.

Annons

”Jag är övertygad om att jag kan slå det svenska timrekordet”, säger Gustav. ”Men det är världsrekordet som jag är ute efter. Jag tror att det kan vara möjligt – men det blir inte lätt, men jag känner mig redo för utmaningen. Jag blev inspirerad att slå rekordet när jag försökte läka min brutna rygg förra året.”

Rekordförsöket sänds på brittisk TV, men kan även ses på nätet på Channel 4 on Demand. Se länk nedan.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.