Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
Landsväg

Gran Fondo Stockholm lämnar city

Gran Fondo StockholmNu har Gran Fondo Stockholm publicerat den bansträckning som fått ett muntligt klartecken från Polisen och det verkar som att Gran Fondo Stockholm till slut ändå verkar genomföras. Men det är långt ifrån det Gran Fondo som utlovades när tävlingen presenterades i höstas.

Ett Gran Fondo är i grunden en tävling där motionärer och elit tävlar på samma bana och under lika villkor. Ungefär som en löptävling där alla startar samtidigt. Tävlingsdelen ströks redan i vintras och kvar blev ett motionslopp. Tanken var också att loppet skulle starta på Friends Arena och sedan cyklas inne i centrala Stockholm, något som nu också har fått revideras. Kvar är alltså ett motionslopp med start, varvning och målgång inne på Friends Arena.

Gran Fondo StockholmDen långa banan kommer nu bli en tvåvarvsbana där cirka en tredjedel av varvet består av en sträcka som körs tur och retur. Varvningen kommer att ske inne på Friends Arena där man kommer att korsa arenan diagonalt.

Annons

Många känner sig svikna av arrangören och anser att man från arrangörshåll har gått ut med falsk marknadsföring. Med tanke på den minst sagt väl tilltagna anmälningsavgiften på 1 195 kronor för ett i princip vanligt motionslopp på en varvbana så kan man ha viss förståelse för frustrationen.
Som visst plåster på såren bjuder i alla fall arrangören på den officiella Gran Fondo Stockholms tröjan.

Vi hoppas dock att trots allt strul och förseningar, som ni kunnat läsa om tidigare här på sidan, så kommer den 24 maj bli en underbar cykeldag för alla som deltar. Arrangören utlovar i alla fall fullt drag från tidig morgon till kväll på och omkring Friends Arena.

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Hjälp oss bli ännu bättre

Close