Göteborg Cycling Team startar damlag!

Göteborg Cycling Team har varit ett av de mest framgångsrika lagen i den svenska Herr Elit-klungan de senaste åren, och inför den kommande säsongen kommer man även att starta upp ett damlag.

”Vi hade funderingar på att starta ett damlag redan förra året men då räckte inte riktigt tiden till. I år har allt fallit på plats och det är med stor glädje jag kan presentera den här satsningen”, säger lagets Team Manager Jim Berg.

I dagsläget är det sex cyklister klara för laget, eventuellt kan det bli ytterligare en. Inga namn är officiella, men Jim avslöjar att det bland dem finns ”en som de flesta svenskar har hört talas om tidigare”.

”Det är tre stycken rutinerade tävlingscyklister och tre stycken som är lite nyare. Det känns som en väldigt bra mix där vi kommer att kunna ha stort erfarenhetsutbyte”, säger Jim Berg.

”Vi har högt ställda ambitioner, vi vill vara med och fightas om medaljerna på SM och vi vill utmana de större lagen som Team Crescent DARE om segern på de svenska tävlingarna”, fortsätter han.

”Om det passar i programmet kommer vi säkerligen att köra några internationella tävlingar för att samla erfarenhet, men det är tävlingarna hemma i Sverige som vi prioriterar högst. Vi vill främja cykelsporten här, och tycker att det är viktigt att fler tjejer ges möjlighet att tävla i lag, det är något helt annat än när man är två-tre stycken från samma klubb.”

”Vi anser att tjejerna i Sverige förtjänar precis samma förutsättningar som killarna och det är med den inställningen hela laget är uppbyggt. Herrarna och damerna har exakt samma förutsättningar, samma deal och samma sponsorer. På detta sätt hoppas vi kunna göra något positivt för tjejerna och cyklingen i regionen och även nationellt samt vara ett föredöme vad gäller lika villkor och inställning till dam kontra herr-idrott”, avslutar Jim Berg.

En pressrelease från Göteborg Cycling Team kan du läsa här.

 

 

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.