Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Tävlingsnytt landsväg

Göteborg Cycling Team startar damlag!

Göteborg Cycling Team har varit ett av de mest framgångsrika lagen i den svenska Herr Elit-klungan de senaste åren, och inför den kommande säsongen kommer man även att starta upp ett damlag.

“Vi hade funderingar på att starta ett damlag redan förra året men då räckte inte riktigt tiden till. I år har allt fallit på plats och det är med stor glädje jag kan presentera den här satsningen”, säger lagets Team Manager Jim Berg.

I dagsläget är det sex cyklister klara för laget, eventuellt kan det bli ytterligare en. Inga namn är officiella, men Jim avslöjar att det bland dem finns “en som de flesta svenskar har hört talas om tidigare”.

“Det är tre stycken rutinerade tävlingscyklister och tre stycken som är lite nyare. Det känns som en väldigt bra mix där vi kommer att kunna ha stort erfarenhetsutbyte”, säger Jim Berg.

“Vi har högt ställda ambitioner, vi vill vara med och fightas om medaljerna på SM och vi vill utmana de större lagen som Team Crescent DARE om segern på de svenska tävlingarna”, fortsätter han.

“Om det passar i programmet kommer vi säkerligen att köra några internationella tävlingar för att samla erfarenhet, men det är tävlingarna hemma i Sverige som vi prioriterar högst. Vi vill främja cykelsporten här, och tycker att det är viktigt att fler tjejer ges möjlighet att tävla i lag, det är något helt annat än när man är två-tre stycken från samma klubb.”

Annons

“Vi anser att tjejerna i Sverige förtjänar precis samma förutsättningar som killarna och det är med den inställningen hela laget är uppbyggt. Herrarna och damerna har exakt samma förutsättningar, samma deal och samma sponsorer. På detta sätt hoppas vi kunna göra något positivt för tjejerna och cyklingen i regionen och även nationellt samt vara ett föredöme vad gäller lika villkor och inställning till dam kontra herr-idrott”, avslutar Jim Berg.

En pressrelease från Göteborg Cycling Team kan du läsa här.

 

 

Anton Persson
En maskin-teknologi-studerande, före detta orienterare som dagdrömmer om såväl singletracks som småvägar. Trots relativt få år i cykelvärlden har han inga problem att tycka till om vare sig strumplängd, styrlinda eller sadelväskor. Spenderar onyttigt mycket tid på Strava och har fler cyklar i vardagsrummet än vad flickvännen anser är försvarbart. Gillar du fikarundor och cykelkepsar har du hittat rätt!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Starka svenska insatser på EM

Close