Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
Intervjuer

Glenn ger svar på många frågor

Det har spekulerats en massa runt Glenn Magnusson och hur det egentligen ligger till med hans avslut som förbundskapten för herrarnas landsvägscykling. Alltomcykel.se ringde upp Glenn för att ta del av hans syn på de rykten som har cirkulerat i media under hösten.

Glenn var som vanligt vänlig och hjälpsam med att svara på Alltomcykel.se:s frågor. Alltomcykel.se frågar hur det egentligen gick till när Glenn fick reda på att hans uppdrag som förbundskapten skulle upphöra? Svaret bekräftar det vad SCF:s Generalsekreterare Anders Karlsson redan berättat, nämligen att Glenn i slutet på september meddelades muntligt om att hans uppdrag avslutas vid nyår. Detta var också angivet i Glenns kontrakt med SCF. Det muntilga bekedet följdes upp av ett skriftligt sådant i slutet på oktober. Som menar att det inte är några konstigheter med vare sig kontrakt eller att uppdraget tar slut. Han har en bra dialog med Anders Karlsson och håller förnärvarande på att slutföra sitt uppdrag och som naturligtvis skall avslutas på ett bra sätt. Däremot har ingen av medlemmarna i SCF:s styrelse hört av sig till Glenn.

Glenn har tidigare uttryckt att SCF:s nya organisation innebär en tillbakagång till 80-talet. Bland annat blir kontinuiteten lidande när förbundskaptenen går från en heltidstjänst till något som liknar en behovsanställning. Vid vår intervju bekräftar Glenn att vare sig han själv eller Generalsekreterare Anders Karlsson eller damernas förbundskapten Madeleine Lindberg Wall varit involverade i utformningen av den nya organisationen. Ingen av dem har tillfrågats om hur de ser på förändringarna, vilket Glenn tycker är konstigt. – Styrelsen har inte visat sig på något etapplopp eller annan tävling, hur skall de då veta vilket arbete som ligger bakom allting? Man kan ju tycka att styrelsen borde ha hämtat information, synpunkter och annat från de som är verksamma i den dagliga driften av Svensk cykel.

Under 2012 har kritik riktats mot Glenn eftersom hans son tagits ut till landslagsuppdrag. Glenn har försökt att inte ta till sig kritiken och säger att vissa inte tar reda på fakta innan de skriver hur det ligger till, – Det ser väl bättre ut om det kan antydas vara lite av en skandal. Men får de reda på att det är en uttagningskommitté som tar fram de olika åkarna för de olika loppen så kan det verka lite tråkigt. När det gäller min son så har jag stått tillbaka i uttagningen av honom, och låtit Ola Lerner och Madeleine Lindberg Wall vara de tongivande, just för att det varit min son och att det kan uppfattas som stötande.

Uttagningen av Gustav Larsson till OS är en annan fråga som väckt kritik och fått många att höja på ögonbrynen. Varför valde Glenn ut honom så tidigt och vilka resultat visade Gustav sedan upp under våren? Glenn berättar att hur det går till när det gäller att ta ut ut ett OS-lag. Regelverket från SOK är svårt att följa, mem måste efterlevas. För SCF gällde det, enligt regelverket i fråga, att redan den 14 november 2011 skall presentera de åkare som skulle representera Sverige i OS året därpå. Glenn menar helt klart att Gustav förtjänade sin plats. Att åkare som inte är uttagna till OS gör fantastiska resultat under våren och sommaren spelar alltså ingen roll eftersom OS-deltagarna är klara och spikade. Ett exempel är Fredrik Kessiakoffs fina form under årets upplaga av Tour de France som enligt många borde ha gett honom en plats i det olympiska laget. Vilket alltså inte var möjligt med SOK:s regelverk.

Annons

På frågan om vad som händer efter nyår, svarar Glenn att han har en del på gång. Det finns erbjudanden men han vill i dagsläget inte berätta om det rör sig om cykel eller om idrott överhuvudtaget. Han lovar dock att det kommer bli känt när han väl bestämt sig för vad han skall syssla med.

– Passionen för cykel kan verka som kärlek, Säger Glenn. Även om man försöker distansera sig från cykelsporten faller man tillbaka ändå i slutändan. Kärleken till cykelsporten är för stark.

Med detta önskade Alltomcykel.se Glenn en fortsatt bra dag och en riktigt god jul!

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Ny organisation inom Svenska Cykelförbundet
Close