Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
ExtraNyheter

Girodirektören vill ha de största namnen till nästa år

Mauro Vegni, tävlingsledare för Giro d’ Italia, arbetar på att få stjärnorna Chris Froome och Tom Dumoulin till nästa års upplaga av tävlingen. Han talade exklusivt med Cyclingnews på Rouleur Classic förra veckan och berättade att drömmen är att ha de topp två bästa cyklisterna från de stora tourerna på startlinjen till Giro d’ Italia 2018. “Vi har för tillfället inget slutgiltigt ja eller nej”, säger Vegni till Cyclingnews. Han kritiserar dessutom Vuelta a Espana som han menar har tappat som tour.

800px-Giro_d'Italia_2017,_dumoulin_(34343446673)
Segraren i Giro d’ Italia 2017, Tom Dumoulin. Photo: Filip Bossuyt

Tom Dumoulin, Nairo Quintana och Vincenzo Nibali knep topplaceringarna under årets upplaga av Giro, men ingen av dem har meddelat sitt deltagande till nästa år. Chris Froome har inte heller tillkännagivit någon medverkan. Men Girodirektören är hoppfull, rapporterar Cyclingnews.

“Vi arbetar fortfarande på det”, säger han.

“Vi har för tillfället inget slutgiltigt ja eller nej. Men från mitt perspektiv är detta positivt. Tidigare har cyklister omedelbart sagt nej. Det här betyder att de fortfarande ser möjligheten att köra Giro nästa år”, tillägger han.

Vegni berättar också att han tyckte att årets Tour de France dödades av Froomes team och att tävlingen kändes ganska matt. Han kritiserar också Vuelta a Espana, som han tycker fokuserar på fel saker.

Annons

“Min åsikt är att Vuelta har tappat några av nyckelaspekterna. De arbetar mycket med att skapa ett spektakel, en show, men de har tappat ett par nyckelaspekter. Jag tycker inte det är rätt att en grand tour inte har sprintetapper. Det betyder att man inte har världens bästa sprinters på startlinjen. Det här har pågått för Vuelta i ett par år nu”, säger han.

“Man måste tänka på vad folk vill se. Fans vill inte se tio dagar av flack cykling och de vill se någonting nytt varje dag. Det måste finnas en bra balans mellan sporten och spektaklet”, avslutar Vegni.

 

 

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
TEST: TRE HETA TRAILHJÄLMAR

Close