Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

Geraint Thomas öppnar upp för att lämna Sky efter Froomes beslut

Geraint Thomas bekräftar att han inte kommer att delta i nästa års Gidro d’Italia till följd av att lagkamraten Chris Froome har tillkännagivit sin medverkan i tävlingen, rapporterar Cyclingnews. Walesaren menar att Froomes försök till en Giro-Tour dubbel begränsar hans möjligheter att få leda ett lag i en grand tour under kommande säsong. Han har sagt att han lyssnar noga efter erbjudanden från andra lag. 

Geraint_Thomas_jaune_Madone_d'Utelle_2016_(cropped)
Geraint Thomas öppnar upp för att lämna Sky.

“Det är en lagsport men samtidigt har alla individer i laget egna målsättningar och förhoppningar för vad de vill uppnå i karriären”, sa Thomas förra veckan enligt Cyclingnews.

Thomas ska genomföra ett träningsläger med Team Sky och har uttryckt vilja att diskutera agendan för 2018 och långsiktiga ambitioner med team manager Dave Brailsford.

Annons

“Jag hade älskat att vara med som ledare i ett par till grand tours och fullt ut se vad jag kan uträtta, oavsett placering”, säger Thomas.

Thomas inledde 2017 års Giro som co-leader tillsammans med Mikael Landa, men en krasch fick honom att lämna tävlingen under andra veckan.

“Jag blir inte yngre. Jag känner mig inte gammal, jag är 31 år och har kanske 3-4 ytterligare år i den absoluta toppen och jag vill göra det mesta av den tiden. Jag säger inte att jag måste lämna eller att jag vill det men jag vill sätta mig ner och se vad alla har att säga”, avslutar walesaren.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
GUIDE: VILSE I BAKDÄMPNINGS-DJUNGELN

Close