Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
LandsvägMTBPrylar

Garmin släpper nya appar och fenix 5

Garmin presenterar idag flera spännande nya appar, datafält och urtavlor som Garmin-användare kan ladda ner från Connect IQ Store, en öppen plattform där tredjepartsutvecklare kan skapa innehåll för Garmins klockor, cykeldatorer och handburna enheter. Sedan starten för två år sedan har fler än 20 miljoner appar laddats ner i Connect IQ till mer än 3 miljoner kompatibla enheter runt om i världen.

“Garmins produkter hjälper konsumenter som vill mäta sina aktiviteter och få en hälsosammare livsstil”, säger Dan Bartel, försäljningschef för Garmin International.

“Varje Garmin-användare är unik, och därför finns Connect IQ som anpassar Garmin-enheten till att bli den perfekta enheten oavsett vilken aktivitet de utövar.”

Bland de nya apparna och datafälten hittar vi bland annat:

Uber ETA visar beräknad ankomsttid för din Uber-bil direkt på skärmen till din Garmin-enhet när du beställt en åktur från appen Uber på din mobiltelefon. Du kan också se förarens namn, bilmärke, modell, registreringsnummer samt riktning och avstånd till upphämtningsplatsen. Förvisso finns Uber bara i Stockholm och Göteborg i Sverige, men totalt 88 städer i Europa.

Trek/Bontrager ger dig snabb tillgång till dina Bontrager strålkastare i din Edge cykeldator. Där kan du både se batterinivån och justera ljusstyrkan utan att lämna aktiviteten under din cykeltur. Bland annat innebär det att du kan styra Flare RT-bakljuset, vidareutvecklingen på Flare R som vi testat här.

GU Energy Labs datafält påminner dig genom Garmin Edge-enheten när det är dags att fylla på energivivån med GU Energy Gel under träning och tävling, samt hjälper dig att hålla reda på hur många gels du bör äta för optimal prestanda.

Strava Live Suffer Score har nya datafält för både Garmins cykeldatorer och klockor, där du kan analysera hur mycket tid du tillbringar i olika pulszoner, och mäta den totala aktivitetsmängden med hjälp av en enkel gradering.

AccuWeather Edge MinuteCast ger dig en lokal nederbördsprognos.

Annons

GarminConnectIQ

 

Dessutom lanserar Garmin idag en ny generation fēnix-klockor med de tre modellerna 5, 5s och 5x.

fēnix 5S är designad med fokus på den kvinnliga idrottaren. Klockan är 42 mm i diameter och bör därför passamindre handleder utan att kompromissa med avancerade tränings- och multisportfunktioner. fēnix 5S upgges ha en batteritid på upp till 14 timmar i GPS-läge och 40 timmar i UltraTrac-läge.

fēnix 5 är lite mer kompakt än den tidigare modellen fēnix 3. Den mäter 47 mm och är liksom övriga fēnix 5-modeller fullproppad med träningsfunktioner och finns i en mängd olika färger och utföranden. För den mest ambitiösa multisportaren säljs fēnix 5 tillsammans med HRM Tri som är ett pulsband som registrerar din puls även när du simmar. Batteritiden sägs vara 24 timmar i GPS-läge och 75 timmar i UltraTrac-läge.

fēnix 5X har en robust stålkonstruktion på 57 mm och förutom alla tränings- och multisportfunktioner är den förladdad med ruttbar topografisk karta över Europa. Du kan också få förslag på cykelturer och löprundor i valfri distans utifrån din position. Batteritiden är upp till 20 timmar i GPS-läge och 50 timmar i UltraTrac-läge.

Alla modellerna beräknas finnas tillgängliga i mars 2017 till ett rekommenderat cirkapris från 5 999:- för fēnix 5S och fēnix 5, samt 7 499:- för fēnix 5X.

Garmin-Fenix-5

Anton Persson
En maskin-teknologi-studerande, före detta orienterare som dagdrömmer om såväl singletracks som småvägar. Trots relativt få år i cykelvärlden har han inga problem att tycka till om vare sig strumplängd, styrlinda eller sadelväskor. Spenderar onyttigt mycket tid på Strava och har fler cyklar i vardagsrummet än vad flickvännen anser är försvarbart. Gillar du fikarundor och cykelkepsar har du hittat rätt!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
De 5 mest lästa artiklarna 2016

Close