Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
CrossLandsvägMTBÖvrigtPrylar

Garmin lanserar sin första smartwatch

cf-lgNu kommer Garmin Vivoactive, GPS-företagets första smarta klocka. Klockan är inte direkt riktad mot cyklister utan mer en träningsdator i största allmänhet. Vivoactive har appar för cykling, löpning, simning och lite mer udda golf.

Vivoactive paras enkelt ihop med ditt pulsband, en hastighetssensor eller till exempel en Garmin Virb Actionkamera. Cykelappen använder den integrerade GPS:en och mäter fart och distans och självklart också tiden som du varit aktiv. Dessutom ger den ett ungefärligt värde på hur många kalorier du har förbrukat.

rf-lgNär du använder klockan på löpturen kan även en inbyggd accelerometer mäta antalet steg, fart och distans om inte GPS:en har tillgång till satellitdata, vid t.ex. löpning på inomhusbana eller löpband. Vid simning håller klockan självklart också reda på antal simtag och avklarade längder.

Annons

Garmin Vivoactive kostar från 2 400 kronor och verkar komma till Sverige i slutet av april.pd-01-lg

1 kommentar

  1. Spännande – hoppas de har äkta GPS och inte sån där fusk-GPS som lilla konkurrenten Apple Watch hotar med 😉

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.