Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

Garmin lanserar Rally effektmätare, i både MTB/gravel- och landsvägsutförande

Garmin lanserar idag en ny serie av effektmätare – Rally™-serien som kommer i både MTB/Gravel-utförande och som landvägspedaler för Shimano-klossar (samt Look-klossar som tidigare med Vector 3). Det är pedaler som mäter såväl effekt, kadens och avancerad cyklingsdynamik, inklusive balans höger/vänster, kraftfas och ännu fler mätvariabler. Såhär berättar de själva om sina nya pedaler:

“Vi vet att cyklister tränar för att prestera bättre, varje dag och vid varje träningspass. Därför har vi tagit fram en kraftmätare som de kan lita på och som hjälper dem att nå sina mål” säger Dan Bartel, global försäljningschef på Garmin. “Våra nya Rally-pedaler har genomgått tester på extrema nivåer för att vi ska vara helt säkra på att vi inte bara förser cyklister med en förstklassig pedaldesign, utan med en kraftmätare som också kan ta deras träning vidare till nästa nivå.”

Rally kraftmätare finns tillgängliga i två versioner; enkelavkännande och dubbelavkännande:

· Rally RS100 och Rally RS200 är framtagna för landsvägscyklister. Nytt är också att de är kompatibla med SHIMANO SPD-SL-klossar

· Rally XC100 och Rally XC200 är framtagna för MTB-cyklister. Nytt även för dessa är att de är kompatibla med SHIMANO SPD-klossar

Annons

· Rally RK100 och Rally RK200 är framtagna för landsvägscyklister. De är fortsatt kompatibla med LOOK KEO-klossar

Rally kraftmätare har en design där sensorerna är inkapslade i pedalerna och levererar tillförlitliga och exakta träningsdata vid varje träningspass. Väljer du Rally RK200, Rally RS200 och Rally XC200 dubbelavkännande kraftmätare kan du se värden för höger och vänster pedal helt oberoende av varandra. Du kan ta del av prestationsdata såsom kadens, total kraft, vänster-höger balans och avancerad cyklingsdynamik. De dubbelavkännande pedalerna visar även var och hur kraften skapas för att hjälpa dig att förstå dina specifika styrkor och svagheter så att du kan förbättra ditt sätt att trampa. De dubbelavkännande pedalerna kan också registrera hur mycket tid du spenderar sittande jämfört med stående för att du ska kunna utvärdera vilken position som är mest effektiv och även se var kraften appliceras.

De enkelavkännande pedalerna Rally RK100, Rally RS100 och Rally XC100 använder den kraft som mäts upp via vänster pedal för att mäta både kadens och kraft. Du kan enkelt uppgradera till ett dubbelavkännande system vid ett senare tillfälle.

Du får mest ut av din träning genom att para ihop Rally kraftmätare med en kompatibel Edge® cykeldator och använda dig av appen Garmin Connect™ där du sömlöst för över din träningsdata och uppdaterar mjukvara. Rally kraftmätare är också kompatibla med populära träningsplattformar för inomhuscykling, inklusive träningsapparna Tacx, Zwift, TrainerRoad och ännu fler.

Rally-pedalerna installeras på samma vis som vanliga pedaler och kan enkelt flyttas mellan olika cyklar. De har upp till 120 timmars batteritid, vilket gör att du kan träna i flera veckor eller möjligen månader utan att ladda emellan. För att du ska kunna cykla året runt och både på landsväg och off-road, är spindeln unikt designad för att kunna flyttas mellan olika Rally pedalkroppar.2 Pedalerna finns tillgängliga nu och de dubbelavkännande pedalerna har ett rekommenderat cirkapris mellan 11 999 upp till 12 799 kronor medan de enkelavkännande pedalerna har ett rekommenderat cirkapris på mellan 7 099 upp till 7 399 kronor. Uppgraderingspedalerna som kan köpas som tillval har ett rekommenderat cirkapris på mellan 6 199 och 6 699 kronor.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Grattis Shimano 100 år!

Close