Svenska Cycling Plus
Annons
Annons

Garmin lanserar Instinct 2

Garmin ligger sannerligen inte på sofflocket i dessa tider, utan kort efter lanseringen av nya träningsklocksmodellerna Fenix 7 och Epix är man tillbaka med ytterligare lanseringar, denna gång det man kallar för Instinct® 2-serien. Så här berättar man själva om de nya träningsklockorna via ett pressmeddelande:

Instinct® 2-serien är det senaste tillskottet till den populära Instinct-familjen, med smartwatches som är särskilt framtagna för dig som vill gå din egen väg och ägna dig åt dina passioner. Instinct 2 är robust och tålig och finns i flera olika storlekar och djärva färger. Vissa av versionerna har obegränsad batteritid och de har också Garmins välbekanta funktioner inom träning och hälsa, bland annat VO2 Max och Sleep Score.

“Instinct 2 är framtagen för att sticka ut och är för dig som vill skilja dig från mängden och få ut det mesta av livet, varje dag” säger Dan Bartel, global försäljningschef på Garmin. “Instinct 2 innehåller så mycket mer än vad som syns på utsidan. Den finns i ett flertal djärva färger och har Garmins branschledande handledsbaserade teknologi och är så mycket mer än bara en smartwatch – Instinct 2 är ett pålitligt verktyg som hjälper dig att leva ditt liv på dina villkor.”

Framtagen för dig och ditt liv

Instinct 2 erbjuder, förutom ett flertal livfulla färger, en slimmad design och finns tillgänglig i två storlekar – traditionella 45 mm samt nya Instinct 2S i ett mindre format på 40 mm som gör att den passar bättre på både kvinnor och män med mindre handleder. En ny högupplöst skärm som du lätt läser av och som skyddas av kemiskt förstärkt reptåligt glas gör att du är redo för alla utmaningar. Robusta och tålliga Instinct och Instinct Solar är tillverkade enligt militär standard 810 för värme- och stöttålighet och är vattenklassad ned till 100 meter.

Instinct 2-serien finns i flertalet djärva och spännande färger och i följande versioner; Instinct 2 Solar, standard (utan solenergiladdning), Surf, Tactical och Camo editions. Möjligheterna till att designa din egen Instinct 2 går längre än så. Med “Your Watch, Your Way” på Garmins hemsida kan du välja den boett och det armband som passar dig och kommer då upp i fler än 240 olika alternativ för just din design. Detta kommer att finnas tillgängligt i slutet av mars.

Instinct 2 är kompatibel med Garmin Connect IQ™2, en allt-i-ett plattform där du kan göra din Instinct 2 mer personlig genom att hämta appar, widgets, urtavlor, datafält och ännu mer. Funktioner för att hålla koll på ditt vätskeintag, resultatlistor i Connect samt Menstruationscykelregistrering och graviditetskalender finns också tillgängligt via Connect IQ.

Lång batteritid

Annons

Med nya Instinct 2 förbättras batteritiden avsevärt i denna populära familj bland smartwatches; Instinct 2 ger upp till fyra veckors batteritid i smartwatchläge. Och, tack vare förbättringar inom teknologin för solladdning, kan utvalda versioner av Instinct 2 Solar erbjuda obegränsad batteritid1 i smartwatchläge, vilket sätter en helt ny standard gällande batteritid hos Garmin.

Ha koll på din hälsa och håll dig uppkopplad

Instinct 2 innehåller Garmins alla välbekanta funktioner för hälsoregistrering, vilket hjälper dig att leva ett mer hälsosamt liv. De funktioner som återfinns är bland annat Sleep Score och avancerad sömnregistrering samt en ny funktion som visar avancerade hälsodata som på en sida där mätdata som Body Battery™, stress och puls visas. Instinct 2 ger dig också information om VO2 Max, Metabolisk ålder, Träningsstatus/Belastning/Effekt, Återhämtningstid, HIIT träningspass och Dagliga föreslagna pass.

Instinct 2 är fullspäckad med förprogrammerade aktivitetsprofiler, bland annat en ny profil för multisport som möjliggör övergångar mellan aktiviteter där du fortsatt ser total tid och distans. Skulle en incident inträffa kan dina nära och kära meddelas via funktionen Händelsedetektering i Instinct 2 då klockan är hopparad med Connect™ Mobile2.

Betala snabbt och enkelt utan behov av plånbok eller telefon med den kontaktlösa betalningslösningen Garmin Pay™ i Instinct Solar.

Specialutgåvor

 För dem som vill ta sina passioner till en ny nivå finns specialversioner av Instinct 2 som har dedikerade funktioner:

  • Surf Edition: Dedikerad för vattensportsaktiviteter såsom surfing, windsurfing och kiteboarding. I denna klocka finns en widget för tidvatten som hjälper dig att vara uppdaterad på vattnets förhållanden. Du kan hålla koll på dina aktiviteter och se dem senare med hjälp av kompatibilitet med Surfline Sessions™. Surf-versionerna finns i Instinct 2 och Instinct 2S med eller utan solenergiladdning.
  • Tactical Edition: Denna version är populär hos militär personal, Instinct 2 Solar – Tactical Edition har dedikerade taktiska funktioner som Kill Switch, smygläge, kompatibilitet med mörkerseendeglasögon, dubbla positionsformat och aktivitetsprofilen Jumpmaster. Finns tillgänglig i färgerna Coyote Tan eller svart.
  • Camo Edition: Färgerna Grafit och Mist Camo gör det enkelt att smälta in eller sticka ut beroende på var du befinner dig, i storstaden eller den faktiska djungeln.

Instinct 2 och Instinct 2S representerar Garmins kontinuerliga utveckling av innovativa smartwatches och finns tillgängliga nu med ett rekommenderat cirkapris från 3 799 kronor. Besök Garmin.se för mer information.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.