Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
BanaCrossLandsvägMTB

Garmin lanserar andra generationen av heta Vector

Vector2_1640Garmin presenterar Vector 2 och Vector 2S
Kraftmätare med helt nydesignade pedalpodar.

Garmin presenterar nu Vector 2 och Vector 2S – en utveckling av Garmins pedalbaserade kraftmätare. Liksom dess föregångare Vector mäter Vector 2 och Vector 2S kraften direkt i pedalen där kraften appliceras för ett tillförlitlig och exakt resultat. Med en helt nydesignad pedalpod och en LED-diod som ger blinkande indikationer vid installation och underhåll kan du installera och flytta din kraftmätare mellan olika cyklar på ett enkelt sätt utan något krångel.

”Introduktionen av Vector och Vector S har gjort kraftmätning tillgänglig för cyklister på alla nivåer”, säger Andrew Silver, produktchef för Garmin Fitness.

”Genom att designa om pedalpoden och ta bort brickorna, lägga till en LED-diod och erbjuda den mest avancerade mätmetoden för träning har vi gjort det enklare än någonsin för cyklisten att installera, underhålla, uppgradera och mäta kraften med hjälp av Vector 2 och Vector 2S.”

Vector 2 består av två pedaler som känner av kraft, kadens samt balansen mellan effektappliceringen på höger respektive vänster pedal för att du ska kunna analysera dina styrkor och svagheter och hur du belastar respektive pedal under hela pedalvarvet. Sensorerna kan även känna av belastningsytan för att ge besked om du belastar utsidan eller insidan av pedalen mer eller mindre. Du kan efter passet också få besked på hur mycket av tiden du suttit respektive stått upp på cykeln samt mäta hur effektiv du är i de olika positionerna.

Annons

Den prisvärda enkelavkännande Vector 2S mäter kadens och kraft på den vänstra pedalen för att uppskatta den totala effekten. Genom att mäta nedböjningen i pedalspindeln i din pedal och jämföra det med en fabrikskalibrering kan Vector 2S uppskatta hur mycket kraft som appliceras på pedalen. Vill du vid ett senare tillfälle uppgradera till en dubbelavkännande Vector 2 kan du köpa till en avkännande högerpedal.

Under din cykeltur skickas all data till en kompatibel Edge cykeldator, Forerunner multisportklocka eller annan ANT+- kompatibel enhet för avläsning. Dessutom kan du analysera dina rundor, planera dina rutter, hämta kostnadsfria träningspass och dela din data på Garmin Connect.

Vector 2 och Vector 2S beräknas finnas tillgängliga i juni 2015 till ett rekommenderat cirkapris på 14 399: – respektive 8 699: -. Extra högerpedal till Vector S kostar 6 699: –

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.