Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

Garmin köper Tacx

Tacx är det holländska företaget som är mest känt för sina olika smarttrainers, på vilka Zwift- och inomhuscyklings-revolutionen äger rum med full fart hemma i stugorna. Vad som är lite mindre känt är att man också har partnerskap med inte mindre än åtta worldtourlag på herrsidan, vilka man utöver trainers också tillhandahåller flaskställ och vattenflaskor åt. Nu har Tacx blivit uppköpt av GPS-dominanterna Garmin, vilket får ses som ett väldigt intressant förvärv i dessa alltmer digitala och elektrifierade tider.

”Tacx tillför en helt ny produktkategori till Garmins fitness-portfölj, som utökar vår räckvidd in på marknaden för inomhusträning”, säger Garmins president och VD Cliff Pemble, och fortsätter: ”Tillsammans med Tacx kommer Garmin att erbjuda en sömlös, rolig och motiverande inomhus- och utomhus-upplevelse för cyklister, hela året runt.”

Annons

Det är tydligt att även Garmin sett vilken håll vinden blåser och vill vara med på inomhuståget, inte bara SCF (med sitt nya officiella Zwift-SM) och proffslagen (där ett antal nu tävlat officiellt inomhus för första gången i Zwift Super League). Vi ser fram emot att se vad köpet kan bära för slags frukt i form av teknologisk utveckling för oss cyklister.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
KOMFORTRACERDUELL: NR 1 – BMC Roadmachine 02 TWO

Close