Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
MTB

Fyra MTB-cyklister mot OS

Matthias Wengelin, Jenny Rissveds, Annie Söderberg (fysio), Alexandra Engen och Emil Lindgren är med i gruppen med OS i Rio som fokus.
Matthias Wengelin, Jenny Rissveds, Annie Söderberg (fysio), Alexandra Engen och Emil Lindgren är med i gruppen med OS i Rio som fokus.

Svenska Cykelförbundet har med hjälp från Sveriges Olympiska Kommitté bildat en grupp med fyra MTB-cyklister med mål att vinna medaljer vid OS i Rio 2016. De fyra uttagna cyklisterna är Alexandra Engen, Jenny Rissveds, Matthias Wengelin och Emil Lindgren. Utöver de fyra cyklisterna kommer också en stab med ledare.

”I möjligaste mån kommer alla ledare vara med på alla EM och VM fram till OS, för att få så mycket personlig kontakt som möjligt med cyklisterna och bygga upp ett förtroende alla emellan” säger Anders Ljungberg, förbundskapten mountainbike, ”Alla i gruppen känner redan varandra mer eller mindre och är otroligt peppade inför säsongen!”

Övriga ledare är Annie Söderberg (fysio/tränare), Ida Klockervold (fysio), Fredrik Ericsson (tränare), Hjalmar Bengtsson (mekaniker) och Anders Ljungberg (förbundskapten/head coach)

Gruppens första större träff blir ett träningsläger till Playitas på Fuerteventura, där kommer alla cyklister, utom Alexandra, då hon har andra aktiviteter inplanerade med sitt team, delta och lägga en grund mot 2014.
Team Rio är en satsning som är öppen för att kompletteras med ytterligare cyklister som under säsongerna fram till OS visar fina internationella resultat.

Jonas Ljungblad, sportchef på Svenska Cykelförbundet kommenterar; ”Vi har mycket duktiga
MTB-cyklister så därför har vi skapat denna grupp och satsning. Förhoppningarna är att det även skall generera väl framskjutna placeringar/medaljer på EM och VM under vägen fram till OS.”

Annons

Generalsekreterare Lena Alfvén ser mycket positivt på Team Rios möjligheter att ta medaljer och även locka nya utövare till sporten. ”Vi har starka mountainbikecyklister just nu som alla är mycket goda ambassadörer för cykelsporten. Jag hoppas att många ungdomar blir inspirerade av Team Rio
och ger sig ut i skog, mark och på väg för att cykla.”

SVT-Sporten kommer ikväll (10/12) sända ett inslag om Jenny Rissveds och OS-satsningen.

 

 

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Smarta ryggsäckar och en app för pendlaren

Close