Fullsatt cykelläger för tjejer

Nyheter 28 Apr 2017

Crescent berättar via ett pressmeddelande att de idag, för tredje året i rad, inleder sin satsning med Tjejvätternläger i Varberg. Med elitcyklistlaget Team Crescent DARE som sällskap och gästspel av äventyraren och inspiratören Renata Chlumska talar enligt Crescent allt för en ny succé på lägret, som alltså är fullsatt.

Tjejlägret inför Tjejvättern och Vätternrundan pågår till och med söndag, och tanken är att alla, oavsett om de är vana racercyklister eller nybörjare, ska ha utbyte och glädje av lägret.

– Lägret har blivit omåttligt populärt, det är tydligt att det finns ett starkt intresse för aktiviteter med ett upplägg där tjejer cyklar tillsammans, och det är ju något vi stöttar helhjärtat som ett led i vår satsning på jämställd cykelsport. Vi tror att lägret fyller en viktig funktion, säger Johanna Smedberg, marknadschef för Crescent.

Team Crescent DARE som startades med målet att öka jämställdheten, stärka damcyklingen och inspirera en sportslig utveckling inom damsporten på alla nivåer, är givetvis på plats i Varberg och delar med sig av sina erfarenheter till alla deltagare. Lagets duktiga elitcyklister är vana vid att vägleda olika cyklistnivåer och hjälper deltagarna att utvecklas efter sina mål och sin förmåga.

Lägret gästas även av äventyraren och inspiratören Renata Chlumska, som kommer att bjuda in deltagarna till sin värld av utmaningar och äventyr som peppar alla utifrån sina egna förutsättningar.

Vad kan lägerdeltagarna mer se fram emot? Jo, massor av matnyttig kunskap om kost, träning och klädsel – helt enkelt allt man har nytta av inför ett stort motionslopp på två hjul. Och den 10 juni ses alla tjejerna igen för det är då det sker – Tjejvättern.

Vi önskar deltagarna lycka till under lägret och framme i juni!

 

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.