Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
MTB

Fredrik visade att gammal är äldst på Cykelvasan

CykelvasanDet blev ”veteranen” Fredrik Ericsson, CK Cykelcity.se, som blev snabbaste cyklist från Sälen till Mora i lördags. Fredrik blev unik segrare eftersom han blev den första någonsin som inte vann loppet i en spurt.

Med cirka 8 km kvar gjorde Fredrik en utbrytning och fick en lucka. ”Jag tänkte först att nu har jag stuckit för tidigt, men det höll hela vägen”, skrattade en lycklig Ericsson efter målgång.

Fredrik som la av med elitcyklingen för några år sedan har tagit upp den igen, egentligen för att just Cykelvasan finns, och en seger där lockade. Under sommaren har han gjort allt bättre resultat på loppen i Långloppscupen och ligger där i delad ledning med Matthias Wengelin.

I ett ganska tidigt skede bildades en klunga på cirka 30 cyklister som låg på bra. I klungan fanns i princip samtliga förhandsfavoriter med, med undantag av fjorårsvinnaren Jesper Dahlström som fick avstå start på grund av sjukdom. Mellan Evertsberg och Oxberg (drygt halva sträckan) drabbas Magnus Darvell av en punktering och tappar viktiga minuter, men kör mycket starkt och kör igen luckan fram och är med de övriga in mot Mora, men krafterna räckte inte heller för Magnus när Fredrik drog upp tempot.

Annons

Knappa minuten efter att Fredrik passerat den legendariska målportalen i centrala Mora kommer den första klungan in på upploppet. Starkast spurtare den här dagen var Mattias Nilsson, Team Kalas Merida som därmed tog hem andraplatsen. Johan Landström Motala AIF/Cresent tog hem tredjeplatsen efter målfoto.

På damsidan blev det inte helt oväntat Alexandra Engen, GHOST Factory Racing Team som var snabbast. Men det satt långt inne. I princip hela vägen hade hon sällskap av norskan Heidi Sandstö, Team Giant. Men in i Mora var Alexandra något starkare och kunde till slut vinna med åtta sekunders marginal. Alexandra tränas för övrigt av herrsegraren Ericsson. Trea och näst bästa svenska blev Hanna Bergman, Falu CK, drygt 4,5 minut efter Engen.

 

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Vi tar pulsen på tre favoriter inför Cykelvasan

Close