Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
Övrigt

Försvarade enkelt SM-titeln

Världsstjärnan Joacim Nymann hade inga problem att försvara sitt SM
-guld från förra året när han på fredagen mer eller mindre lekte hem sitt fjärde SM-tecken i cykeltrial.

Efter kvalet konstaterade Joacim att kvalbanan var allt för enkel och inte hade tillräcklig svårighetsgrad för att urskilja cyklisterna, men kvar till final var till slut i alla fall Nymann, Kinds Go Greeen CK, tillsammans med klubbkamraten Alexander Carlsson och samt från CK Dainon Tobias Hult och Viktor Hedin där tre av de fyra var helt felfria från kvalet och fick skiljas åt på tid.


nymann

Finalen blev en spännande tävling och efter tre av de fyra sektionerna stod klart att Hedin skulle bli utan medalj, men bland de andra tre var det fortfarande jämnt, och även om Nymann hade imponerat var de andra inte längre efter än att de fortfarande hade chansen på guldet om Nymann skulle misslyckas.

Men tillhör man topp 10 i världen krävs det mer än en fight om ett SM-guld för att få nervdaller och Nymann satte enkelt den sista sektionen prickfritt och kunde därmed säkra sin fjärde titel. Den enda plumpen i protokollet kom på den andra sektionen i finalen, där Nymann såg lite nonchalant ut och slarvade till sig en fotisättning.

Läs mer: Inför SM i cykeltrial

Annons

Bakom Joacim var det däremot en tuffare fight om silver och bronspengen. Inför den sista sektionen stod både Alexander Carlsson och Tobias Hult på 4 poäng och när Alexander som var först ut nollade på sektionen låg pressen tung på Tobias. Och på det sista hindret på sista sektionen hoppar Tobias lite kort och slår i hasplåten på cykeln och får en straffpoäng och får därmed nöja sig med bronset.

Vill du se hela finalen finns den på SVT Play (cykeltrial börjar cirka 1:15 in i sändningen).

 

 

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Testad: Trek 720 Disc

Close