Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

Första svenska mästarna korade i pumptrack i Järvsö

SCF Svenska Mästerskapen Pump Track arrangerades för allra första gången i år och det var i Järvsö cyklisterna gick upp i kamp. Ett 70-tal cyklister deltog i evenemanget som fördelades över både lördag och söndag i helgen.

– Vi är stolta och glada att få vara först att kora svenska mästare i denna underbara cykelgren. Det är en härlig tävlingsform med rolig cykling för publiken, berättar Amanda Sandahl från Järvsö Bergscykelklubb.

De som fick äran att bli de första svenska mästarna inom respektive elitklass var Tim Gille och Alma Wiggberg. Toppplaceringarna inom respektive klass var:

Herrar 17+ Elit
Tim Gille
Tim Hedman
Anton Thelander

Damer 17+ Elit
Alma Wiggberg
Helena Sund
Irma Johansson

Damer Sport
Sandra Kronborg
Sofie Björk

Master Herr 35+
Tommy Varg
Fredrik Zander
Johan Engström

Annons

Flickor 13-14
Astrid Stoltz
Alice Johansson

Pojkar 13-14
Adam Malmquist
Isidor Jelk
Axel Sparrman

Flickor 15-16
Olivia Palmqvist
Elvira Stoltz

Pojkar 15-16
Love Sylman
Walle Tunsved
Otto Ivner

Alla resultat återfinns här:
https://sportslists.eu/results/live?pk=456

Fakta om sporten
Pumptracktävlingar passar cyklister som gillar fart och teknisk precision. Tävlingen går ut på att ta dig fram på en speciellt utformad bana utan att trampa. Fart får du genom att trycka ner cykeln mot underlaget vid precis rätt tidpunkt. Tävlingen kan avgöras både på tid, där snabbast tid på banan vinner, samt i olika heat där cyklister möter varandra två och två och vinnaren i heatet gåt vidare till nästa heat. Vid tävling bör en cykel anpassad för Dirt/Slopestyle eller BMX användas. Cykeln är generellt mindre än en vanlig mountainbike, den har en lekfullare geometri, lägre slaglängd och hårdare stötdämpning.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.