Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Bana

Första SM-medaljerna utdelade

Det blev spännande SM-tävlingar i velodromen i Falun under fredagskvällen, och fyra nya svenska mästare kunde koras.

rissved_bana

 

Förhandsfavoriten Jenny Rissveds, Falu CK, levde upp till förväntningarna och kunde ta hem guldet på 500 m, men
Bland herrarna som körde 1000m stod hemmacyklisten David Mayer, Velodrom CK, i en klass för sig och kunde segra på 1.08.70, dryga två sekunder snabbare än tvåan Andreas Arvidsson, CK Fix, och trean, europamästaren i 4X, Felix Beckeman, Uddevalla CK. endast 19 hundradelar snabbare än Isabelle Söderberg, Upsala CK. Endast 16 åriga Frida Knutsson, Falu CK, tog hand om tredjeplatsen, distanserad med ytterligare en dryg halvsekund.
”Det var stort och lite häftigt att vinna i en helt ny disciplin. Extra roligt att det blev medalj på hemmaplan. Jag har bara tränat bana i gång i veckan under vintern så jag trodde inte att det skulle räcka. Jag blev extra peppad av Isabelle som har tränat en del inför tävlingarna, så innan loppet känd jag mig riktigt taggad och det räckte” kommenterade en nöjd Jenny Rissveds.

Resultatlista 500m damer:
1. Jenny Rissveds, Falu CK, 39.35
2. Isabelle Söderberg, Upsala CK, 39.54
3. Frida Knutsson, Falu CK, 40,21

David Meijer kommenterar efter målgång: ”Jag har tränat hårt de senaste veckorna, 500 m passar mig egentligen bättre men jag höll och det kändes riktigt bra. Publikstödet och stämningen tillsammans med min vilja gjorde att jag klarade det sista varvet.

Annons

Resultatlista 1000m herrar:
1. David Mayer, Velodrom CK, 1.08.70
2. Andreas Arvidsson, CK Fix, 1.10.99
3. Felix Beckeman, Uddevalla CK, 1.11.39

Under kvällen avgjordes också poängtävlingen och bland tjejerna var det samma trio på prispallen, dock i en lite omkastad ordning. Överlägsen segrare blev där Isabelle Söderberg som tog hem samtliga 5 spurter och därmed tog full pott med 25 poäng. Kampen där bakom blev desto tuffare men tillslut kunde Frida Knutsson konstatera att hon tagit silvermedaljen en poäng före Jenny Rissveds.

Resultat Poänglopp damer:
1. Isabelle Söderberg, Upsala CK, 25p
2. Frida Knutsson, Falu CK, 9p
3. Jenny Rissveds, Falu CK, 8p

Herrarnas poänglopp över 100 varv (10 spurter) blev en tuff fajt mellan Fredrik Ericsson, Falu CK, och Johan Landström, Motala AIF CK, och avgjordes inte förrän sista spurten där Fredrik till slut kunde ta hem SM-tecknet endast en poäng före Johan. Bronsmedaljen gick till Andreas Arvidsson, CK Fix.

Resultat poänglopp, Herrar:
1. Fredrik Ericsson, Falu CK, 43p
2. Johan Landström, Motala AIF CK, 42p
3. Andreas Arvidsson, CK Fix, 14p

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Canyon och Leanda “Queen of Kona” Cave inleder ett nytt samarbete
Close