Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Intervjuer

FORMKOLLEN: HANNA NILSSON

I senaste numret av Svenska Cycling Plus har vi tagit ett snack med SM-medaljörerna i förra årets  linjelopp för damer, för att höra hur de ser på säsongen som gick och hur det går med förberedelserna för den som snart är här. Tre åkare som också tagit internationella topplaceringar föregående säsong, även om det inte var något de trodde när säsongen började. Hur ska de fortsätta sin resa mot toppen, och hur viktigt är det att försvara ett SM guld? Först ut är Hanna Nilsson:

Foto: Paul Hinninck
Foto: Paul Hinninck

HANNA NILSSON

Efter en säsong med skadat knä hade många räknat bort Hanna Nilsson, även hennes egna förväntningar inför 2017- års tävlingar var låga. Men med facit i hand hade både konkurrenterna och Hanna själv fel. Titeln mest aktiva cyklist under VM och bergströjan i Tour de Ardéche är två bevis på det.

 

Hur vill du summera 2017?

Säsongen var väldigt jämn formmässigt, inga toppar eller dalar, vilket varit skönt. Det franska etapploppet Tour de Ardéche håller jag som årets favorit. Etapperna innehöll många höjdmeter vilket passar mig, jag gillar de längre klättringarna. Sedan var formen otroligt bra, vilket gjorde att jag tog hem bergströjan och slutade tvåa i totalen.

Var planen att köra bra på det loppet från början?

Eftersom hela 2016 gick åt till att komma på vad som var fel med mitt ena knä och sedan komma tillbaka efter operationen hade jag inga förväntningar på 2017. Mitt nya lag, BTC City Ljubljana, lade heller ingen press på mig eftersom vi inte visste vart jag skulle stå. Det var också något som motiverade mig att komma tillbaka efter skadan. Känslan var att många räknat bort mig på grund av skadan och jag ville motbevisa dem.

Det gjorde du verkligen under VM, vad betyder det att bli utsedd till loppets mest Aktiva åkare?

Folk runt omkring mig blev glada för min skull och det var kul att “få något för besväret”. Tröjan hänger hemma på väggen som en påminnelse om tävlingen.

Men det är svårt att göra något stort med ett litet lag fast vi nyttjade våra styrkor på bästa sätt. När min grupp blev inhämtade var jag trygg med att Emilia skulle avsluta bra.

Annons

Är målen för 2018 mer konkreta nu när du fått tävla ett år?

Många av tävlingarna jag körde förra året var nya för mig, så det var svårt att veta vilka mål jag kunde ha inför. Till i år kan jag ha tydligare upplägg på utvalda lopp. Men schemat är inte satt ännu. På Grio di Italia vill jag göra något riktigt bra. Det är det högst rankade etapploppet för oss tjejer och innehåller många klättringar.

Hur ser uppladdningen inför säsongen ut?

Träningsmässigt gör jag inga större förändringar. Fortsätta jobba på mina svagheter och utveckla styrkorna. Sedan knäskadan har jag lärt mig att lyssna på kroppen, sätta gränser. Skadan stärkte mig också mentalt. Motgångarna under 2017 blev inte lika hårda, för “förra året vid denna tiden kunde jag inte cykla”.

 

Fakta om Hanna Nilsson

Klubb: BTC City Ljubljana/ Åhus CK.

Gren: Landsväg

Ålder: 25

Bor: Kristianstad och Ljubljana under delar av tävlingssäsongen.

Tags : Hanna Nilsson

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
eMTB OCH ALLEMANSRÄTTEN – INTE ÄNNU VAD DET VERKAR

Close