Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
MTBMTB tävlingsnyheterTävling

Fler svenska mästare korade i Värnamo

Efter gårdagens sprint stod det idag klassisk Cross Country Olympisk distans på programmet i Värnamo. På förmiddagen gjorde de yngsta ungdomsklasserna upp om medaljerna, och Allt om MTB kunde under eftermiddagen följa veteranklassernas framfart på den häftiga banan utanför Värnamo. De vi talat med kan intyga att det inte var några problem att bli trött, för det 6 kilometer långa varvet som de äldre körde var fyllt av härlig singletrack, sugande höjdmeter, och ett och annat drop där man fick hålla tungan rätt i mun för att hålla sig på rätt köl. De flesta var också rörande överrens om att det var en väldigt kul bana, och bland det första vi hörde den svenske mästaren i H50 säga efter att ha korsat mållinjen var “Fy *** vad kul det här var!”

Vädret oberäkneligt

Regnskurarna och solstrålarna avlöste varandra under dagen, och ett intensivt monsunregn på ett par minuter under H40 och H50:s lopp gjorde att banan därefter blev ganska såphal. Den första veteranklassen, H30, kunde dock gå i mål ganska rena och då var det med Jocke Bernström från Motala som segrare. Efter startloopen gick han ut som tvåa på vervet, men ledaren gick i backen ganska hårt redan på det första stora dropet. Därefter kunde bara Ville Ohlsson från Täby följa, men även han fick vika ner sig. Bernström skymtade en jagande duo, men Johan Lindbom och Sebastian Kemi kom aldrig ifatt utan fick spurta om silvret.

Medaljörerna i H30, H40 och H50.

Välmeriterade herrar dominerade i H40 och H50

Därefter var det dags för H40 och H50 med ett par minuters mellanrum. I H40 var det Roger Persson från Falkenberg som visade var skåpet skulle stå, och redan tidigt skaffade han sig en ordentlig lucka mot sina konkurrenter. Roger är ju lite av en svensk MTB-legend, som vann SM i seniorklass tre år i följd på 90-talet och representerade Sverige i OS. I sin comeback till sporten lyckades han nu alltså förbättra valören på medaljen mot förra året, och den som var närmast att utmana var Gunnar Töjren på en andraplats.

i H50 var det Tommy Olsson från Sala som tog en väldigt klar seger efter att ha dominerat loppet. Detta loppet hade inte mindre än två världmästare till start, där Tommy var den ena av dem. Den andra var Benny Andersson från Åstorp, men han fick nöja sig med en tredjeplats. Emellan dem klämde Rolf Svensson in sig.

Sliriga banor för veterandamerna

Under det föregående loppet öppnade sig alltså himlen på vid gavel, och även om solen återvände lagom till damernas start var nu banan än mer utmanande än i början av dagen. Först ut var D30, och där var det Merve Muller från CK Master som tog hem guldet efter att ha hämtat hem bronset förra året. Ledningen växlade några gånger mellan Muller och Xara Sand efter att Muller varit i backen två gånger, men sedan drog hon ifrån de övriga. Sand fick istället spurta hem silvret i kamp med Anna Lundin som utmanade.

Annons

Även i D40 var det växlingar i toppen, men i slutändan var det Helen Nilsson från CKX som tog hem segern med god marginal. Hon följdes av Charlotte Brems och Frida Linden på andre arespektive tredje plats. I D50 hade vi den regerande världsmästarinnan till start genom Maria Sedemark från Täby. Hon körde så leran sprutade, och tog hem en förkrossande seger i sin klass. Ingen kunde följa henne, men Helena Lindh knep silvret och Eva-Lena Lehikonen tog hem bronset därbakom.

Medaljörerna i D30, D40 och D50

 

Tags : mtb-smsmxco

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
3 heta prylnyheter

Close