Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
Landsväg

Firefighters utökar med svenskt och mexikanskt

 

Firefighters Upsala CK

Firefighters Upsala CK är troligen det mest intressanta lagbygget i Sverige på många år. Satsningen är riktigt spännande och enligt sports manager Göran Mattsson står cyklisterna på kö för att få bli en del i laget. Tre cyklister som inte längre köar är svenskarna Fredrik Johansson och Niklas Gustavsson samt mexikanen Sergio Zamudio Rocha.

Sergio är 22 år och omskrivs som en av de mest lovande inom mexikansk cykling. Sergio är, precis som många centralamerikaner, en stark bergscyklist och har en bra spurt.

Annons

Fredrik har varit proffs sedan 2007 och framför allt hängt med i Magnus Bäckstedts olika lag, senast i UK Youth, men sedan i våras har han varit tillbaka i Sverige och tävlat för Trek Sweden. ”Fredrik är en utpräglad lagåkare som gillar att attackera när tillfälle ges, han har haft otur med krascher under sin karriär, men nu när han är tillbaka, blir han en viktig kugge
i laget”, säger general manager Göran Mattsson. Så sent som i somras var Fredrik 4:a på linjeloppet i SM, där han med bara en mil kvar var loss i en sololedning med 20 sekunder.

Även Niklas Gustavsson kommer från brittiska UK Youth. Han har varit proffs i England de senaste 4 åren.  Han är en cyklist som vill ha hårda villkor helst med kantvind, kullersten och tekniska avslutningsvarv för att trivas som bäst. Under 2013 blev det tre segrar samt en andra plats i Kortbane-SM.

”Niklas är en attackcyklist, som helst vill göra utbrytningar ur klungan men har heller inget emot spurtuppgörelser, dessa styrkor passar bra in i vårt lag”, säger general manager Göran Mattsson.

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Överlev festsäsongen

Close