Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
Svenskar utomlands

Fina svenskinsatser räckte till seger i Belgien

Emma_Johansson_Le Samyn
Emma Johansson och Emilia Fahlin visade under onsdagen att de blir att räkna även 2014.

Tävlingen Le Samyn i södra Belgien är en av de första i Europa och svenskorna visade verkligen vad de gick för. Under det 111 km långa loppet gjordes flera utbrytningsförsök men ingen lyckades få mer än 40 sekunders lucka innan de hämtades in igen. Förhållandena var tuffa och bland annat Emilia råkade ut för en punktering redan efter cirka 20 km men lyckades jobba sig tillbaka till klungan igen.

Efter sämre resultat i helgen var Emma sugen på att visa framfötterna i Belgien och hon kände att hon var i bra form. ”Hon ville gå för segern, så vår plan var att ge henne bästa möjliga förutsättningar för det – antingen i en utbrytning eller en spurt”, berättar Oricas sportdirektör Gene Bates. ”Spurten i uppförbacke passar Emma perfekt”, fortsätter han.

Oricas cyklister drog redan från start upp tempot och gjorde flera attacker för att trötta ut de övriga cyklisterna men när upploppet närmade sig var det en samlad klunga på närmare 50 cyklister som låg tillsammans, men längst fram var det inte något team som hade flera cyklister med. ”Jag visste att jag var tvungen att ligga med där framme om jag skulle ha en chans”, berättar Emma.

 

Annons

Emilia_Wiggle

Ashleigh Moolman, Hitec Products, drog upp spurten ganska tidigt och Emma la sig tryggt i rygg på henne och väntade ut läget för att göra en motattack. ”Jag tänkte inte så mycket”, berättar Emma. ”Jag bara visste när det var dags att ge allt – och det gjorde jag”.

Emmas attack på spurten skulle visa sig räcka till seger och bakom henna spurtar samtidigt Emilia Fahlin in på en mycket fin nionde plats.

 

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Italienska FaBike vill satsa på den svenska marknaden

Close