Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

Fina förutsättningar för cyklisterna i Tjejvättern

Världsmästarinnan Susanne Ljungskog var nöjd efter Tjejvättern. – Det var helt perfekta förutsättningar. Varmt och skönt och lite vind.

Även en världsmästare får en ros när hon går i mål i Tjejvättern. För Susanne Ljungskog var lördagens lopp den första etappen i Cykelveckan, nu väntar Halvvättern och nästa helg Vätternrundan.
– En extremt bra runda i dag, säger hon efter målgång. Skönt väder och en bra grupp.

De 4 276 startande i Tjejvättern hade närmast perfekta förhållanden på sin tio mil långa cykling, med varma temperaturer, mestadels molnig himmel och svag vind. 4 260 cyklister tog sig i mål, bara 16 åkare bröt loppet. Och det var bara glada miner, peppande kramar och jublande armar efter målgången vid Vätterns strand i Motala centrum.

– Vi har haft en fantastisk dag med en härlig stämning ute på banan, säger Vätternrundans vd Gunilla Brynell-Johansson. I Tjejvättern finns det plats för alla oavsett målsättning. Många cyklar tillsammans som en kul grej, medan andra satsar hårt för att ta sig runt på bra tider. Det är charmen med det här loppet.

Tidigare cykel-världsmästaren Susanne Ljungskog ledde en grupp cyklister med sikte på fyra timmar och kom i mål på 3.57.

– Har man kört så länge som jag, så har man tiden i sig, säger hon och skrattar. Jag har ju en cykeldator, men jag känner i kroppen hur fort det går.

– Nu ska det bli väldigt kul att fortsätta med Halvvättern och Vätternrundan. 30 mil är långt och jag har egentligen inte tränat tillräckligt, men det gäller att kämpa. Det ska bli härligt.

Årets Tjejvättern var den 28:e i ordningen och två deltagare som har varit med i varje lopp sedan starten är Annika Johansson från Mjölby och Viveka Lundegård från Karlstad. De rullade i mål nästan samtidigt, i sina rosa veteranvästar.

– Det har varit ett jättebra lopp, även om det har varit lite varmt, säger Viveka Lundegård. Och jag tycker att det har varit mindre bilar än det brukar vara, det är positivt.

Annons

För både Viveka och Annika är Tjejvättern en morot för att hålla igång träningen under resten av året.

– Tjejvättern är lagom långt, säger Annika. Jag har kört Vätternrundan också och då gäller det att gå all in, det tar mycket tid. Tjejvättern är perfekt som mål för vardagsträningen.

– Jag minns min första Tjejvättern, jag tyckte att backarna var fruktansvärda, säger Viveka. Men bara några år senare förstod jag inte alls hur jag kunde tycka så.

En annan nöjd cyklist i målgången var Hanna Persson, eller Hannapee som hon är känd som i bloggarvärlden. Hon körde sin första Tjejvättern med kompisen Johanna Näsholm och var jublande glad efter sitt lopp.

– Det var jobbigare än jag trodde, men det gick samtidigt fortare, säger hon. Och jag har haft jättekul. Det har varit en härlig stämning ute på banan och folk har peppat varandra hela tiden.

Direktlänk till Vätternrundans resultatsida över samtliga åkare:

http://vatternrundan.se/resultat/

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Så tar du dig an Vätternrundan

Close