Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
MTB tävlingsnyheter

FIN VÄRLDSCUPAVSLUTNING AV ENGEN OCH JANSSON

Arkivbild. Foto
Arkivbild. Foto Armin M Küstenbrück

 

Efter en tid av sponsorbråk och turbulens var det dags för världscupavslutning i Val di Sole för de  svenska stjärnorna, och en som var tillbaka i gammalt gott slag var Alexandra Engen. Hennes 16:e-plats var ett väldigt glädjande besked, efter att hon först inlett världscupen på ett strålande sätt (13:e), och sedan haft problem att göra sig själv rättvisa samt avstått från att starta under ett antal världscuplopp.

Även Ida Jansson, som kör första säsongen i sin nya klass U23, avslutade världscupen på ett fint sätt. Hon tangerade säsongens bästa världscup-placering med sin 9:e-plats, och Ida kommer vi ju också få se på VM i Cairns om två veckor.

Rissveds dalade

För Jenny Rissveds var resultatet inget hon lär vara särskilt nöjd med, då hon gick i mål som 39:a av ungefär 70 startande. Hon startade som 29:a, varefter hon flög fram längs startrakan, för att gå in i första klättringen inom topp 10. Därefter tog dock farten ut sin rätt, och hon började dala genom fältet. Låt oss hoppas att hon kan ta med sig revanchlusta, cykelglädje och motivation in i försäsongsträningen, för att kunna prestera på sin rätta nivå under nästa säsong.

Annons

Neff tillbaka

I täten på loppet var det en annan ung superstjärna som istället visade gammal god form, när schweiziska Jolanda Neff gick ifrån världscupvinnaren Yana Belomoina med ungefär ett varv kvar, och tog en säker seger. Neff har haft en väldigt tuff säsong efter att ha vunnit världscupen både 2014 och 2015, men nu flög hon fram både uppför och nedför som vi är vana att se henne.

På herrsidan var det historia som skrevs, då superdominanten Nino Schurter vann även detta lopp, och därmed vann alla 6 världscuplopp under 2017. Detta har aldrig skett förut, och det är svårt att se vem som ska rå på den fantastiske schweizaren under VM om två veckor.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Verkstadens viktigaste VERKTYG
Close