Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
MTBMTB tävlingsnyheter

Filip Svanberg svensk mästare i BMX

Filip Svanberg svensk mästare i BMX 2018, fotograf: Mikael Åhnberg

Fartfylld dag i Uppsala när OS-grenen BMX racing korade sina svenska mästare under lördagen på SMK Uppsala BMX Arena.

23 klasser och drygt 90 cyklister skulle ta sig an bana i Uppsala, banan byggdes upp inför SM 2015 och har en modern design som lever upp till kravspecen för att få EM-status.

– Arrangerande klubb SMK Uppsala är jättenöjda med BMX SM 2018. Väldigt kul med så många deltagare och att så många klasser, inklusive Herrar Elit, fick SM-status i år, säger tävlingsledaren Johan Waltari.

I elitklassen blev det tidigare svenska mästaren Filip Svanberg som tog hem segern före Rickard Pettersson och parkspecialisten Jacob Nedler slutade på en tredjeplatsen. Samtidigt som mästare i elitklassen skulle utses, tävlade även ungdomsklasser och masterscyklister om mästerskapsmedaljerna vid USM och VSM.

Annons

– Även publiken hittade till Uppsala BMX Arena och den nya läktaren,som snabbt fylldes till sista plats, var ett verkligt lyft för tävlingen. Nästa år hoppas vi kunna arrangera Nordiska Mästerskapen i BMX Racing på Uppsala BMX Arena tillsammans med Märsta BMX, avslutar Johan.

Resultatlista hittar du här.

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Felix Beckeman femma på VM i 4X

Close