Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
MTBMTB tävlingsnyheter

Filip Svanberg svensk mästare i BMX

Filip Svanberg svensk mästare i BMX 2018, fotograf: Mikael Åhnberg

Fartfylld dag i Uppsala när OS-grenen BMX racing korade sina svenska mästare under lördagen på SMK Uppsala BMX Arena.

23 klasser och drygt 90 cyklister skulle ta sig an bana i Uppsala, banan byggdes upp inför SM 2015 och har en modern design som lever upp till kravspecen för att få EM-status.

– Arrangerande klubb SMK Uppsala är jättenöjda med BMX SM 2018. Väldigt kul med så många deltagare och att så många klasser, inklusive Herrar Elit, fick SM-status i år, säger tävlingsledaren Johan Waltari.

I elitklassen blev det tidigare svenska mästaren Filip Svanberg som tog hem segern före Rickard Pettersson och parkspecialisten Jacob Nedler slutade på en tredjeplatsen. Samtidigt som mästare i elitklassen skulle utses, tävlade även ungdomsklasser och masterscyklister om mästerskapsmedaljerna vid USM och VSM.

Annons

– Även publiken hittade till Uppsala BMX Arena och den nya läktaren,som snabbt fylldes till sista plats, var ett verkligt lyft för tävlingen. Nästa år hoppas vi kunna arrangera Nordiska Mästerskapen i BMX Racing på Uppsala BMX Arena tillsammans med Märsta BMX, avslutar Johan.

Resultatlista hittar du här.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Felix Beckeman femma på VM i 4X

Close