Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
MTB tävlingsnyheter

Felix Beckeman tog VM-guld i 4X

Felix Beckeman, Uddevalla cykelklubb tog VM-guld i 4X. Foto: Ingo Sven Linke
Felix Beckeman, Uddevalla cykelklubb tog VM-guld i 4X.
Foto: Ingo Sven Linke

Felix Beckeman, Uddevalla cykelklubb, tog sitt första VM-guld i 4X som avgjordes under fredagskvällen i italienska Val di Sole.

Felix visade redan i kvalet att han hade farten uppe och kvalade snabbast av de 44 åkarna som kämpande om platserna till 1/8 finalerna.

Resan till finalen gick smärtfritt. Felix fick även med sig en bra start i finalen och var i ledningen redan efter första svängen. Dock i de sista stenpartiet körde han punktering men lyckades ändå hålla undan hela vägen in i mål före fransosen Quentin Derbier och bronset gick till italienaren Giovanni Pozzoni.

Annons

– Vi visste att han kunde göra de här och så jäkla skönt att han klarade av de. Felix kvalde först etta och visade sedan att han är bäst i världen och vinner guld, säger förbundskapten Annie Söderberg.

Felix har under hela säsongen visat att han hör hemma i världstoppen med att vara på pallen på samtliga deltävlingar i världscupen och en andraplats i totalen. Med karriärens bästa världscupsäsong i ryggen kan han nu även titulera sig som världsmästare också.

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
vill ha: WILIER CENTO 10 AIR RAMATO

Close