Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
MTB tävlingsnyheter

Felix Beckeman tog VM-guld i 4X

Felix Beckeman, Uddevalla cykelklubb tog VM-guld i 4X. Foto: Ingo Sven Linke
Felix Beckeman, Uddevalla cykelklubb tog VM-guld i 4X.
Foto: Ingo Sven Linke

Felix Beckeman, Uddevalla cykelklubb, tog sitt första VM-guld i 4X som avgjordes under fredagskvällen i italienska Val di Sole.

Felix visade redan i kvalet att han hade farten uppe och kvalade snabbast av de 44 åkarna som kämpande om platserna till 1/8 finalerna.

Resan till finalen gick smärtfritt. Felix fick även med sig en bra start i finalen och var i ledningen redan efter första svängen. Dock i de sista stenpartiet körde han punktering men lyckades ändå hålla undan hela vägen in i mål före fransosen Quentin Derbier och bronset gick till italienaren Giovanni Pozzoni.

Annons

– Vi visste att han kunde göra de här och så jäkla skönt att han klarade av de. Felix kvalde först etta och visade sedan att han är bäst i världen och vinner guld, säger förbundskapten Annie Söderberg.

Felix har under hela säsongen visat att han hör hemma i världstoppen med att vara på pallen på samtliga deltävlingar i världscupen och en andraplats i totalen. Med karriärens bästa världscupsäsong i ryggen kan han nu även titulera sig som världsmästare också.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
vill ha: WILIER CENTO 10 AIR RAMATO

Close