Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
MTBMTB tävlingsnyheter

Felix Beckeman femma på VM i 4X

Regerande världsmästaren Felix Beckeman, Uddevalla cykelklubb, slutade femma på världsmästerskapen i 4X som avgjordes under fredagskvällen i italienska Val di Sole.

Trots lite missar i kvalet så var Felix fjärde snabbaste åkaren av de 41 cyklister som kämpande om platserna till 1/8 finalerna.

– Han såg riktigt bra ut på träningen, vi visste att det skulle bli tufft och han kvalade där vi trodde han skulle, säger Annie Söderberg, förbundskapten mountainbike.

Felix körde stabilt i sina heat och tog sig hela vägen till semifinal. Där strulade de för Felix redan ut ur starten när han och en annan cyklist krokade ihop. Felix låg då trea ut ur första kurvan, han körde sedan upp sig till andra plats men gick omkull i den avslutade stenkistan.

Annons

Lite mörbultat efter vurpan i semifinalen fick Felix ladda om inför B-finalen. Där tog han starten och kontrollerande loppet hela vägen till mål. Felix slutar då femma totalt och förbundskapten Annie Söderberg ser positivt på Felix insats.

– Han har gjort ett jättebra VM. Det var tufft motstånd i år, och att vara regerande världsmästare har Felix allt att förlora. Men han bär ändå pressen bra och kör som han ska göra. Det är egentligen bara otur att han inte tar sig hela vägen till final. Vi är väldigt nöjda med hans prestation, säger Annie Söderberg.

Felix har under hela säsongen visat att han kan hantera pressen som kommer med en världsmästartitel och leder den totala världscupen i 4X med två deltävlingar kvar.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Nya Trek Madone med skivbroms

Close