Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
Landsväg

F:d förbundskapten och giroetappvinnare sportchef i Firefighters

Glenn Magnusson

Glenn Magnusson blir sportdirektör i Firefighters Upsala CK. Det satsas på både herr respektive damsidan och ansvarig för det sportsliga blir Glenn Magnusson. Bra internationellt tävlingsprogram är en av målsättningarna, detta för att marknadsföra samarbetspartners och för att utveckla de kontrakterade cyklisterna. Glenn har en hel del erfarenhet från sporten både som aktiv och ledare. Han var tidigare själv cyklist och körde 1700 tävlingar däribland Tour de France, Vuelta Espagna och Giro d´Italia. På den sistnämnda vann han tre etapper åren 1996, -97 och -98. Efter den aktiva karriären blev han förbundskapten för damlandslaget under två år och senare förbundskapten för herrlandslaget under fyra år. Han körde själv tre olympiader (Barcelona, Atlanta och Sydney) och var ledare på London-OS. Han körde nio VM som aktiv och har sedan varit ledare på sju VM.

“Med Glenn som sportdirektör har vi fått vad vi sökt efter, en person som vet vad det handlar om både som cyklist och ledare och som delar vår vision av Svensk cykels framtid. Han kan med sin kunskap och sitt kontaktnät utveckla detta lag ännu mer och vi har mycket stora förhoppningar redan inför vår första säsong tillsammans”, säger general manager Göran Mattsson.

Annons

“Det är riktigt inspirerande med denna proffssatsning. Jag hoppas vi får framgångar redan det första året för att etablera oss i cykelvärlden. Cyklisterna kommer få samla träningsmil på varmare breddgrader då det blir läger i Kalifornien innan tävlingspremiären i Europa. Nu sker förberedelser med tävlingsplanering, att engagera duktiga ledare och med materielfrågor, allt för att vara redo att sparka igång ett framgångsrikt premiärår”, säger Glenn Magnusson

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Wetterhall klar för Firefighters

Close