Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

Ett annat lopp i Stockholm

Sthlm rideFör de som letar efter fler lopp att köra nu så här efter de stora helgerna finns det redan om lite mer än en vecka ett lopp i Stockholm som kan attrahera peppade cyklister – Stockholm Ride är en ett lopp som ingår i Stockholm Challenge och som körs på vägar söder om Stockholm. Banan går så långt söderut som till Årsta havsbad innan man vänder tillbaka till Stockholm och Södermalm.

Det som är lite anmärkningsvärt är Stockholm Ride startar vid Medborgarplatsen och de första 2,5 kilometrarna är på en avstängd Götgatan, även när de som cyklar återvänder efter rundan så är fortfarande Götgatan avstängd, vilket innebär att de som vill kan spurta in över mållinjen med ett Södermalm som är ute och festar på lördagskvällen. Det som även sticker ut för detta lopp är att starten är först kl 17:00 vilket innebär att även långväga deltagare kan ta sig till Stockholm i lugn och ro. Deras tillstånd gör dock att de måste stänga målområdet kl 23:00 men på 6 timmar skall väl de flesta hinna runt banan på 130 km?

Stockholm Ride är ett traditionellt motionslopp med allt vad det innebär, vätskekontroller finns  utefter banan, tidtagning kommer att ske för de som vill antingen tävla gentemot sig själv eller kompisgänget. Eller varför inte bara för att få se hur snabbt man körde de 130 kilometrarna. Alla deltagare får en medalj efter utfört lopp.

För de som är sugna på något mer så kan man även anmäla sig till att göra en Stockholm Challenge, vilket innebär att man kör alla tre arrangemangen som anordnas mellan den 28-29 juni, redan på lördagen kl 13 så kör de Stockholm Rollerski som är ett rullskidslopp på antingen 42 eller 16 km, i detta så finns det både motionsklass alternativt tävling. Kanske ett substitut för de som nu siktar att göra en klassiker?

Annons

På söndagen så arrangerar de Stockholm Trial som är ett lopp för de som gillar att springa, där finns det tre olika distanser 5, 10 och 21 km. Då två av de arrangerande klubbarna är orienteringsklubbar så är det ganskasjälvklart att dessa tre distanser går till stor del genom Nacka Naturreservat.

Spännande initiativ av de arrangerade klubbarna och de som vill läsa mer kan besöka deras hemsida: www.stockholmchallenge.se/

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
1572 MTB Challenge – Nytt långlopp i Motala

Close