Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
MTBMTB tävlingsnyheter

ESS på Vallåsen avgjort

Årets Enduro Sweden Series inleddes i helgen med cykling i den fantastiska bikeparken på Vallåsen. Ett stort startfält av glada cyklister likt kor som släpps ut på grönbetet för första gången hade tagit sig till säsongspremiären.

Vädret höll sann April-anda med en del kalla vindar men också några varma och sköna stunder. Vallåsen bjuder på fantastiska stigar med en stor variation där rötter och sten blandas med träd, berms och snabba partier.

Tävlingen bestod av totalt sex stycken specialsträckor där lift fick användas till tredje och sjätte åket. Snabbast ner för det alla sex sträckorna var Alexander Kangas med en totaltid på 11 minuter och 8 sekunder. Snabbaste dam var Josefin Björkman på tiden 13 minuter och 58 sekunder. Fullständiga resultatlistor finner du här.

Läs mer: Jeppmans race report från Vallåsen

Nästa deltävling går i Göteborg den 14 maj. Glöm inte att anmäla er på länken ovan, det är stort tryck på platserna!

Annons

Jon Bokrantz, som du kan följa på @jonkbokrantz, bjuder nedan på ett gäng härliga bilder från dagen.

992A7091edit992A7117edit 992A7556edit 992A7516edit 992A7428edit 992A7359edit 992A7211edit 992A7249edit

Anton Persson
En maskin-teknologi-studerande, före detta orienterare som dagdrömmer om såväl singletracks som småvägar. Trots relativt få år i cykelvärlden har han inga problem att tycka till om vare sig strumplängd, styrlinda eller sadelväskor. Spenderar onyttigt mycket tid på Strava och har fler cyklar i vardagsrummet än vad flickvännen anser är försvarbart. Gillar du fikarundor och cykelkepsar har du hittat rätt!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Test: Trek Stache 7

Close