Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Tävlingsnytt landsväg

En fjärdeplats och två ledartröjor i Tour of Estonia

Elitlandslaget kom hem med ungdomströjan och bergströjan från Tour of Estonia

Det blev riktigt mycket cykeltävling och en avslutande klungspurt i årets upplaga av Tour of Estonia. För det svenska landslaget blev det också väldigt fina resultat. Emil Lindgren, som gör sitt första år som elit tog hem fjärdeplatsen efter tre fina etapplopp med en 10:e placering dag två och en 20:e plats i sista etappen vilket räckte till en total 4:e plats. Emil Lindgren blev också bästa U23:a och tog över ungdomströjan av Hugo Forssell som varit i ledningen (U23) sedan starten på touren.

De tre pallplatserna i totalen av Tour of Estonia gick till tre proffscyklister från Israel Cycling Academy, där Mihkel Räim segern före lagkamraterna Matthias Brändle och Rudy Barbier.

Förutom Emil Lindgrens fjärdeplats fick landslaget även bära den vita ungdomströjan under tävlingens alla tre dagar. Hugo Forssell tog ledningen redan i prologen och behöll tröjan även efter andra etappen. Han körde starkt även i sista etappen idag och kom på en 12:e plats, men fick lämna över ungdomströjan till Emil Lindgren, som tog flera bonuspoäng och därmed bästa U23:a.

Den röda bergströjan får också hänga med till Sverige, då Isak Lundgren tog hem poäng i de två sista etapperna och vann tröjan.

Det svenska landslaget blev 5:e bästa lag av 14 deltagande team.

“Laget har kört riktigt bra under alla tre dagar och att komma hem med en fjärdeplats totalt och två ledartröjor är vi riktigt nöjda med”, säger Lucas Persson, förbundskapten. “Innan vi åker hem kör vi en nationell tävling i Tartu, så vi har lite kvar att göra även imorgon”, fortsätter Lucas Persson,

I morgon avslutar de Estlandstouren med Tartu Rattaralli, där de ska avverka 124 km med start kl. 11.00. Tävlingen är Östeuropas största cykellopp med över tusen deltagare på startlistan.

Svenska truppens placeringar totalt
Tour of Estonia 201
9

Emil Lindgren, Ryska Posten (4:a)

Annons

Hugo Forssell, CK Hymer (12:a)

Jacob Eriksson, Motala AIF (22:a)

Erik Bergström-Frisk, Team Memil (19:e)

Isak Lundgren, CK Ringen (39:a)

Christoffer Wall, CK Ringen (47:a)

Emil Andersson, Giro Cycle club (59:a)

Samtliga resultat från Tour of Estonia
http://www.tourofestonia.ee/en/results?result_id=187&kind_id=2&competition_phase_id=28

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Onlinecyklingens historia och framtid med Leo Ranta

Close