Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

eMTB-klass vid Gotland Grand National

Nordic Sport & Event, som arrangerar Gotland Grand National (GGN) tillsammans med EMX Gotland, inför en helt ny klass inför årets tävling. För 38:e året i rad arrangeras GGN och med ca 3000 deltagare varje år, satsas det nu på E-Bike tillsammans med Svenska cykelförbundet (SCF) och Svenska Motorsportsförbundet (Svemo).

Fotograf: Tommy Evaldsson

29 juni släppte Svenska Cykelförbundet, tillsammans med SVEMO, den stora nyheten att det blir en MTB E-bikediciplin. Mer om det går att läsa här. Idag kommer nästa glädjande besked; MTB E-bike står med på programmet under Gotland Grand National (GGN) 2021!

– Jag har kört mycket E-bike under de sista 2 åren och det går verkligen att köra riktigt hårt på E-Bike och ta ut sig till max om man vill, säger Malin Lindgren, Tävlingsansvarig MTB, BMX & Trial, Svenska Cykelförbundet.

Torsdagen 28 oktober 2021 (dagen innan GGN startar) genomförs tävlingarna med samma upplägg och villkor som GGN i grunden. Cykeltiden blir 2 timmar och segraren i de olika klasserna är den som tar sig runt flest varv på kortast tid.

– E-Bike är en växande sport ute i Europa och är på gång i Sverige, men ännu finns det inga större tävlingar. Vi ser mycket fram emot att få arrangera en E-Biketävling som genomförs på ca 10 km av de totalt 22 km som hela GGN banan är, säger Conny Bohlin, VD Nordic Sport & Event.

Annons

Tävlingen delas in i två olika kategorier, en med Svenska Cykelförbundet 250w/25km/h, samt en över 250w som kommer att ligga under Svemo.

Aktuella klasser år 2021: 

  • Pedalec 250w/25km/h Motion, Damer
  • Pedalec 250w/25km/h Motion, Herrar
  • Pedalec 250w/25km/h Elitmotion, Damer
  • Pedalec 250w/25km/h Elitmotion, Herrar
  • Pedalec Över 250w, Damer
  • Pedalec Över 250w, Herrar
Foto: Tommy Evaldsson

Gotland Grand National går av stapeln 29-30 oktober 2021. Mer om det går att läsa här.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.