Emma ett halvt hjul från sin största seger

03-04-2016: Wielrennen: Ronde van Vlaanderen vrouwen: Oudenaarde OUDENAARDE (BEL) cycling The sixth race in the UCI Womensworldtour is the ronde van Vlaanderen. A race over the famous Flemish climbs. Womens worldchampion Lizzy Armitstead wins de womens edition of the ronde van Vlaanderen Second place Swedish Champion Emma Johansson

Emma Johansson gjorde en mycket bra körning under gårdagens Ronde van Vlaanderen, eller Flandern Runt som vi säger på svenska.

I den sista kullerstensbacken på den 141 km långa banan och med knappt två mil kvar till målet kunde Emma och regerande världsmästarinnan Lizzie Armistead komma loss och få en lucka till den jagande klungan på runt 15 sekunder. Ett försprång som de sedan kunde hålla hela vägen in till mål.

Den sista kilometern in mot mål gjorde Emma allt rätt och fick Armistead att ta en lång förning i täten för att sedan dra upp spurten och Emma kunde komma upp jämsides och såg ett tag ut att vara något före Armistead, och när de passerade mållinjen var det omöjligt att säga vem som varit först av de bilder som togs rakt framifrån. Målfotot avslöjade dock att Emma var ungefär halva framhjulet efter Lizzie.

”Det är tufft att komma in på upploppet tillsammans med Lizzie”, konstaterade Emma efteråt.

Det nu berömda målfotot.
Det nu berömda målfotot.

”Jag vet att hon är lite snabbare än mig så jag var tvungen att dra upp spurten, och det gjorde jag – Jag kände att jag var stark mot slutet men hon lyckades passera mig under de allra sista metrarna. Men det är så det kan gå ibland…”, fortsätter hon.

En seger över regerande världsmästarinnan i en så stor tävling som Ronde van Vlaanderen hade troligen varit Emmas största seger i karriären, men lovar gott inför stundande VM och OS längre fram i sommar.

Övriga svenskors resultat:
39. Emila Fahlin, +3.36
108. Sara Penton, +15.56
Sara Mustonen och Sara Olsson, DNF

Herrarnas tävling som avgjordes efter damerna hade inga svenska cyklister men vanns av Peter Sagan.

SF160403-W-11680

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.