Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Tävlingsnytt landsväg

Emilia nia i comebacken – allt talar för VM-start

Emilia Fahlin slutade nia i sin comeback efter den allvarliga kraschen i slutet av maj.
Och nu talar allt för att det blir VM-start kommande lördag för den svenska cykelstjärnan.
– Klart att det vore kul att få suga in atmosfären i VM igen. Men vi får se vad jag och landslagsledningen kommer överens om, säger Emilia Fahlin till vargardacycling.se.
Örebrocyklisten körde in som fyra i fjolårets VM-linjelopp. Men den svåra olyckan under ett träningspass på en bergsväg utanför spanska Girona såg länge ut att spoliera årets VM-start. Men efter niondeplatsen i franska GP d´Isbergues, bara tolv sekunder bakom segrande nederländskan Christine Majerus, står VM-dörren på vid gavel.
– Jag trodde inte det skulle gå så bra, faktiskt. Nu har jag en bra känsla och jag ska ha ett snack med Lucas ( Persson, förbundskapten) på måndag morgon.  Jag bygger vidare på den här erfarenheten och det skulle vara kul att få vara med i alla fall som hjälpryttare i det svenska laget.

Emilia Fahlin slutade nia i comebacken efter den svåra kraschen i våras. Nu talar allt för att det blir VM-start för den svenska cykelstjärnan. Foto: Thomas Maheux

 

Annons

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.