Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Tävlingsnytt landsväg

Emilia Fahlin tillbaka i toppen av World Tour

Emilia Fahlin är tillbaka i världstoppen igen. VM-fyran från i fjol har haft en motig start på säsongen med efterhängsna förkylningar, men i söndagens World Tour-lopp i Italien visade Örebrocyklisten på nytt att hon tillhör den yppersta eliten.

Emilia Fahlin spurtade in som sjua i World Tour-loppet i Italien. Foto: Thomas Maheux.

Svenskan spurtade in som sjua i Trofeo Alfredo Binda bara sekunden bakom segraren, flerfaldiga världs- och olympiamästarinnan Marianne Vos.
– Jag är både överraskad och glad. Jag trodde faktiskt inte jag hade det här i kroppen redan nu, säger Emilia Fahlin, till vargardacycling.se.
Och ändå fanns förutsättningar för en placering ännu högre upp.
– Vi kom ikapp ledargruppen mitt på upploppet och jag letade en öppning för att komma igenom, men det fanns ingen hur mycket jag än försökte. Hade vi hunnit upp gruppen 300 meter tidigare, då tror jag det hade kunnat bli en riktig, riktig topplacering. Men vi får försöka ta det i Belgien i de närmaste tävlingarna istället…
Hanna Nilsson gjorde sitt bästa lopp så här långt in i säsongen med en 19:e plats, sex sekunder bakom Vos. Sara Penton bröt.

Annons

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:

Close