Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

Emilia Fahlin och Lucas Eriksson årets postcyklister

Svenska mästaren på landsväg Lucas Eriksson och VM-fyran Emilia Fahlin har utnämnts till årets Postcyklister 2018. Priset delades ut i Slite, Gotland, under Svenska Cykelförbundets årliga landslags- och utvecklingsläger.

Lucas Eriksson, Motala AIF röstades fram som Årets Postyklist herr. Han har verkligen visat på en bra nivå under 2018 och tog en fin 5:e plats på EM linjeloppet i tjeckiska ZLIN och SM-guld i herrarnas linjelopp i Båstad.

– Jättekul, säsongen har överlag varit bra men jag tar väl med mig SM-guldet och femteplatsen på EM som det jag är mest nöjd med, säger Lucas Eriksson, Motala AIF.

Med hela 40 % av rösterna blev det Emilia Fahlin som tog hem Årets Postcyklist på damsidan. Hon visade redan i våras att hon var att räkna med under 2018. Årets första seger kom i Tjeckien där hon vann etapploppet Gracia Orlova Tour. Hon fortsatte med att bli svensk mästare i linjelopp och avslutade sedan säsongen med en fjärdeplats på VM.

– Jag har faktiskt haft riktigt, riktigt kul de här senaste åren, och jag tror det har visat sig både på träningar och tävlingar, säger Emilia Fahlin, Örebrocyklisterna.

Annons

Årets Postcyklist är ett årligt stipendium som delas ut till en dam- och herrcyklist för framstående prestationer inom cykelsporten. Priset (tidigare Postryttaren), instiftades 1983 och delas idag ut av PostNord, huvudsponsor till Svenska Cykelförbundet.

Inom varje gren nomineras elitcyklister som under året har tävlat i landslaget och nått internationella framgångar. Genom webbomröstning utses två vinnare som får utmärkelsen Årets Postcyklist 2018.

Foto: Niklas Wallner

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Camp Dalsland startar nytt gravel-lopp

Close