Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

Emilia Fahlin igång och tävlar igen, på Zwift

I väntan på att cyklisternas World Tour ska kunna starta på nytt efter Coronapandemin har Emilia Fahlin tävlat igen – från sitt vardagsrum.
Örebrocyklisten och VM-fyran från 2018 har med datorns hjälp kört tre etapper i virtuella ”Zwift tour for all” som avslutades på fredagen.
– Det blir en annan form av tävling så klart. Det behövs en speciell teknik men det är kul att ha som ett komplement till den vanliga träningen, säger Emilia Fahlin till vargardacycling.se.
Uppkopplad från sin etta i Örebro har cykelproffset i FDJ Nouvelle de senaste dagarna tampats med – och via dataskärmen kunnat se – flerfaldiga världsmästarinnan Marianne Vos och de övriga världsstjärnorna i upp till 72 km långa etapper. Plattformen som tävlingarna gått på har varit Zwift, och hon har kört tre av de fem etapperna. 15, 20 och 9 blev placeringarna.
– Det var över förväntan eftersom jag inte testat det tidigare.
Internationella cykelförbundet, UCI, hoppas kunna dra igång damernas World Tour med tidigare uppskjutna Strade Bianche den 1 augusti.  Enligt den nya kalendern ska Vårgårda därefter köra lagtempo och linjelopp 8:e och 9:e augusti.
– Det är positivt att UCI tror att tävlingarna ska komma igång igen men vi avvaktar också myndigheternas fortsatta riktlinjer innan vi kan ta något definitivt beslut om vår tävling, säger Helen Henriksson, ordförande i Vårgårda CK.

Annons

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
E-cykling blir ny gren i Svenska Cykelförbundet

Close