Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Nyheter

Emilia Fahlin gör comeback – dörren öppen för VM-start

Emilia Fahlin är redo för comeback efter den svåra kraschen i våras. Och en VM-start är inte utesluten. Foto: Thomas Maheux

Emilia Fahlin är redo för att göra tävlingscomeback efter den svåra kraschen i våras. Den svenska cykelstjärnan räknar med att göra första tävlingsstarten på nära fyra månader om en dryg vecka i Grand Prix d´Isbergues i Frankrike. Och en VM-start är inte utesluten.

– Emilia tränar för fullt och vi för en dialog om fortsättningen av säsongen. Blir det inga bakslag och hon känner sig redo är dörren öppen för en VM-start, säger svenske förbundskaptenen Lucas Persson till vargardacycling.se
Emilia Fahlin, VM-fyra i fjolårets linjelopp, skadades allvarligt vid en krasch under ett träningspass utanför Girona i slutet av maj. Hon ådrog sig bland annat en kraftig hjärnskakning och rehabiliteringen har tagit lång tid.
– Jag har tränat bra ett par veckor och planen är att jag ska köra i Frankrike nästa söndag. Jag kommer naturligtvis inte att vara i någon fin form men vill känna hur jag reagerar i olika situationer, säger Emilia Fahlin, till vargardacycling.se.
Är VM fortfarande aktuellt?
– Det är ju upp till de som bestämmer.  Men jag tar loppet i Frankrike först innan jag tar ställning till fortsättningen av säsongen.
I den VM-trupp som offentliggjordes tidigare i veckan saknades Emilia Fahlins namn men förbundskapten Lucas Persson har inte stängt dörren helt till det VM-linjelopp som avgörs 28 september.
– Vi har en “ledig” plats. Men det beror helt och hållet på hur hon känner sig efter loppet i Frankrike.  Blir det inga bakslag där finns definitivt möjligheten att hon kan vara med.

Annons

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Nya eMTB:s från Trek – Rail och ny Powerfly hardtail

Close