Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus
Svenskar utomlands

Emilia Fahlin byter team

Svenska mästarinnan Emilia Fahlin lämnar Hitec till nästa säsong och kommer istället köra för topplaget Wiggle Honda.

Wiggle Honda tillhör ett av de riktigt stora lagen på damsidan och på Route de France som nyligen avgjordes var det orange-svart på toppen av podiet efter samtliga etapper utom prologen då Emma Johansson var snabbast.

Emilia har varit proffs sedan 2007 och har bland annat tagit två svenska mästerskapstitlar på linje och tre på tempo och dessutom vunnit flera internationella stora lopp.

”Emilia är ett välkänt namn inom damcyklingen, hon har alltid varit en vinnartyp och en arbetshäst i de stora lagen”, säger Wiggle Hondas team manager Rochelle Gilmore. ”Vi känner oss privilegade att den svenska mästaren har valt att bli en del av Wiggle Hondas lag under 2014”.

Annons

Emilia själv kommenterar övergången så här: ”Det ska bli riktigt roligt. Jag har varit i kontakt med Rochelle ett tag, och när hon erbjöd mig ett kontrakt så blev jag riktigt glad. I år är det första året som Wiggle Honda har haft ett lag men jag ser det som ett riktigt spännande projekt. Sedan är de ett lag som verkligen trycker på för att höja statusen för damcyklingen, vilket jag tycker är väldigt viktigt och gärna blir en del av”, säger hon.

Vi önskar Emilia lycka till med sin satsning mot nya framgångar!

Lämna en kommentar

Annons
Read previous post:
Peter Sagans Cannondale kan bli din

Close