Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
MTB tävlingsnyheter

Emil Linde snabbast bland fetingarna

Jesper_Andersson_DSC_0579
Stämningen på start var rätt avslappnad. Foto: www.jeppman.com

Sveriges första (inofficiella) mästarskapstävling i fatbikecykling avgjordes under lördagen i fina förhållanden i Högbo Bruk utanför Sandviken. Högbo Bruk har verkligen satsat på MTB-cyklingen och runt anläggningen finns ett flertal fina markerade MTB-leder.
Vid den här årstiden ligger dock de flesta lederna under ett fint snötäcke, men det gör samtidigt området perfekt för fatbike-cykling.
Arrangerande CF Fricyklisterna och OK Hammaren med tävlingsledarna Magnus Palmberg och Anki Eriksson i spetsen hade gjort ett utmärkt arbete och tagit fram en bana av toppklass. Man hade använt skotrar och så kallade skidsladdar för att preparera bana som bjöd på både tekniska partier som sugande backar.

Vilhelm Olsson i ledning före blivande segraren Emil Linde. Foto: www.jeppman.com
Vilhelm Olsson i ledning före blivande segraren Emil Linde och slutliga femman Jesper Andersson. Foto: www.jeppman.com

Sportklassen för herrar lockade 14 startande cyklister, och redan på inledningsvarvet, av fyra, var det fem cyklister som tog kommandot. Först in för varvning var ofint nog arrangören själv, Magnus Palmberg tätt följd av Emil Linde, Jesper Andersson, Vilhem Olsson samt Henrik Öijer.

Ute på det andra varvet skruvas tempot upp och tätkvintetten börjar spricka upp. In till den andra varvningen har Emil fått en lucka på några sekunder till Magnus som i sin tur har knappa halvminuten ner till de tre övriga.

Det tredje varvet liknar till stor del det andra med den skillnaden att Jesper tvingas släppa ryggen på Öijer och Vilhelm. Emil har nu dragit ifrån och har cirka 10 sekunder ner till Magnus. På det sista varvet visar Emil att han är starkare än veteranen Palmberg och drygar ut ledningen med ytterligare en halvminut och kan lugnt passera mållinjen 43 sekunder före Palmberg som har ytterligare 45 sekunder ner till Öijer som har skakat av sig Vilhelm på det sista varvet.

Annons

Damernas sportklass saknade anmälda och de enda tjejerna vi hittar i resultatlistan är tre tjejer från arrangörsklubben i motionsklassen.

Resultat Herrar Sport (topp 10)
1 Emil Linde,Gävle CA, 44:07
2 Magnus Palmberg, OK Hammaren Cykel, 44:50
3 Henrik Öijer, Falu CK, 45:35
4 Vilhelm Ohlsson, MTB Täby, 45:42
5 Jesper Andersson, Team Corratec Sweden, 46:08
6 Claes Engström, Gävle CA, 49:09
7 Per-Olov Nilsson, OK Hammaren Cykel, 50:08
8 Magnus Söderberg, Borlänge CK, 50:33
9 Markus Frödin, Sundsvallscyklisterna, 51:50
10 Tim Hedman, SANDVIKENS CK, 53:10

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.