Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
MTB tävlingsnyheter

EM-silver till Thomasson!

Efter två stabila insatser, en fjärdeplats i måndagens mixstafetten och en femteplats på den individuella sprinten under gårdagen, fick Cecilia Thomasson idag äntligen kliva upp på pallen när EM-veckan i mountainbikeorientering gick in på tredje dagen.

Det var på medeldistansen, där Thomasson är regerande världsmästarinna och har ett silver i EM-sammanhang, som Cecilia lyckades knipa ett nytt silver. Det var länge en jämn kamp mot segrande Gaelle Barlet, men fransyskan lyckades dra det längsta strået och distanserade till slut svenskan med sju sekunder.

“Det gick bra idag, jag gjorde inga misstag förutom att jag eventuellt tog fel vägval till en kontroll. Just nu är jag lite besviken eftersom det var så nära guldet, men imorgon är jag nog mer nöjd”, kommenterar Cecilia loppet.

Annons

Imorgon väntar en välförtjänt vilodag innan mästerskapen avslutas med långdistans på fredag och stafett på lördag. Räkna med att Thomasson är revanschsugen då!

Cecilia Thomasson har återigen bevisat att hon tillhör världens bästa. Arkivbild
Cecilia Thomasson har återigen bevisat att hon tillhör världens bästa. Arkivbild
Anton Persson
En maskin-teknologi-studerande, före detta orienterare som dagdrömmer om såväl singletracks som småvägar. Trots relativt få år i cykelvärlden har han inga problem att tycka till om vare sig strumplängd, styrlinda eller sadelväskor. Spenderar onyttigt mycket tid på Strava och har fler cyklar i vardagsrummet än vad flickvännen anser är försvarbart. Gillar du fikarundor och cykelkepsar har du hittat rätt!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Read previous post:
Polar M450 – ny cykeldator

Close